Baseball U13

Kvalifikace ČBP

O víkendu se ve Frýdku-Místku konala kvalifikace na ČBP. O dvě postupové místa přijeli kromě nás zápolit týmy Technika Brno, Orlice Choceň a domácí Klasik. 
První duel jsme odehráli s největším favoritem na postup Klasikem. Zápas jsme prohráli 5:6 na hity ,ale největší rozdíl byl v metách zdarma 11:1. Přesto jsme ve čtvrté směně prohrávali pouze 4:2, ale v závěru zápasu soupeř osmkrát skóroval a zvítězil rozdílem 12:2. 
Do druhého zápasu proti Chocni nastoupila na kopec naše nadhazovačská jednička Alex  Pigula, který prokázal své kvality, odházel celý zápas a dal pouze dvě mety zdarma. Zápas kluci rozhodli ve čtvrté směně, kdy soupeři nasypali pět bodů a radovali se z důležité výhry 10:6.
Rozhodující byl pro nás zápas s Technikou Brno, která i přes dvě prohry stále měla šanci na postup. Na kopci se proti našemu Jonášovi Martinčákovi postavil Šenk, který   osm našich hráčů vyprovodil strike outemu a navíc se zaskvěl i třibodovým homerunem. Přesto jsme měli blízko k postupu, jelikož vzniklo mezi soupeři kolečko, tak nám k druhému místu stačila i prohra o čtyři body. V dohrávce zápasů jsme bez outu obsadili všechny mety a stačil by nám jediný bod, ale tuto možnost jsme nevyužili, pohrdli dvakrát nabízeným trefením, které by nám přineslo postup a zápas zakončili třemi Strike outy- prohra 6:1.  
Neúspěch v podobě nepostoupení na pohár se trochu rozptýlil v posledním uvolněném zápase o třetí místo, který skončil výhrou nad Chocní 6:2. Naši kluci předvedli ve všech zápasech solidní výkon ,ale musím uznat, že postupující týmy Klasik a Technika byly tentokrát lepší a gratuluji jim k postupu.

  • Tým: Baseball U13