Baseball Muži

Na Champions Cupu v Bonnu obsazujeme skvělé páté místo!

Na děleném pátém místě společně s Draky Brno končíme na prestižním pohárů mistrů, který se konal v německém Bonnu. Tímto výsledkem se nám podařilo udržet obě místenky pro český baseball v tomto elitním evropském poháru i pro rok 2023. Pro náš mladý tým, s výjimkou Aleca Lemmona, bez řady zahraničních posil jakými disponovali všichni soupeři na poháru, je to velký úspěch a rozhodně vzpruha v bojích o titul v rozběhlé extraligové sezóně.

Kuba Malík hrající asistent trenéra uvedl své postřehy, "Určitě to konečné umístění 5./6. místo je obrovský úspěch nejen pro nás Arrows Ostrava, ale i pro český klubový baseball. Odjížděli jsme na pohár s omlazeným kádrem a s několika hráči bez zkušeností s mezinárodním baseballem. A upřímně naše očekávání před turnajem jsme měli trochu někde jinde. Chtěli jsme hrát hezký baseball. Nakonec jsme v každém zápase ukázali, že můžeme porazit prakticky kohokoli. Ať už to byl holandský nebo německý mistr nebo i San Marino, které jsme také potrápili. Nadhazovači zaházeli skvěle. Obrana zapracovala až na malé chybky bez problému a v útoku jsme se taky neztratili. Za mě jen pozitiva. Věřím, že jsme ani naše fanoušky nezklamali a dělali jsme dobré jméno českému baseballu".

 V napínavém finálovém zápase v sobotu večer na stadionu Rheinaue porazili ASD Parma L&D Amsterdam 7:6. Pro Parmu to byl 15. titul v historii European Cup Baseball a druhý v řadě. Hostující Bonn Capitals skončili na třetím místě poté, co v zápase o bronz porazili ASD San Marino 6:3. Dříve v ten den Curacao Neptunus Rotterdam vybojoval sedmé místo výhrou 10-8 nad VOITH Heidenheim Heidekoepfe v desáté směně, který touto prohrou ztrácí jedno místo v PMEZ pro německý baseball pro příští rok. 

Odkaz na web Champions Cup - Bonn

  • Tým: Baseball Muži