Baseball Muži

Skvělé výkony nadhazovačů základem dvou výher nad Hrochy Brno

Po deštěm odloženém pátečním domácím utkání jsme se v sobotu vydali do Brna odehrát dvojzápas série s Hrochy.

Kuba Malík hodnotil víkend ze svého pohledu: „Ke každému zápasu jsme přistupovali s tím, že chceme vyhrát a stále bojovat, jak v obraně, tak v útoku. Aktuálně máme bohužel zraněných několik hráčů základní sestavy, takže i s tímto musíme počítat. Hodně hráčů muselo nastoupit na pozicích, na kterých je běžně nevídáme“. Vynikající výkon Ondřeje Satorii, který odházel kompletní zápas pouze s třemi hity a uštědřil Hrochům pět strike-outů dal základ k prvnímu vítězství sezóny fotbalovým výsledkem 1:0! Což se ovšem také počítá.

„Ve druhém zápase jsme nebyli tak dominantní, zejména na kopci. Jedna velká směna, Hroši utekli do vysokého vedení a vlastně do konce zápasu jsme nebyli schopni tento stav vyrovnat. Postupně jsme jen korigovali skóre“, zhodnotil Kuba. Za zmínku stojí představení nejstarší osy v historii Arrows možná také Exl, nadhazovač-zadák, v podání Aleše Navrátila a Martina Kubovčíka. Aleš vydržel na kopci 5 směn, odházel přes 80 nadhozů! Velký klobouk dolů.

V neděli jsme se konečně představili před domácím publikem. Na tento třetí zápas jsme si pošetřili startujícího Alexandra Šína, který tuto pozici zvládl na výbornou. Odcházel čtyři směny bez obdrženého bodu a pouze s jedním hitem. Utkání v půlce páté směny převzal a precizně zavřel Boris Bokaj. „Výborná obrana opět položila stabilní základy ke konečnému výsledku 3:1 v náš prospěch“, uvedl Kuba Malík,  který si o víkendu taky zahrál na pro něj nezvyklých postech třetí respektive první mety.

Do příštích zápasů je jistě co zlepšovat. Převážně v útoku. Nicméně 2 vítězství a vyhraná série 2:1 nad letos silnými Hrochy Brno se možná nečekaly, ale v okleštěné sestavě jsou o to více cenná.

O velikonočním víkendu nás čeká repríza loňského finále. Série s Draky Brno bude velmi náročná. V pátek 15.4. v 19h a v sobotu 16.4. ve 13h hrajeme doma. V neděli 17.4. od 13h v Brně.

  • Tým: Baseball Muži