Baseball Muži

Dvě výhry s Eagles na úvod nadstavbové části bereme!

Rozpis extraligy nám na úvod nadstavbové části TOP6 přidělil pražský celek Eagles. V páteční večer jsme se v pražské Krči postavili soupeři s Ondrou Satoriou na kopci. Naše pálky se hned v prvním útoku zdatně opřeli do nadhozů Tomáše Duffka a po tříbodovém HR Matyáše Kozla jsme šli do obrany s náskokem tří bodů. Dalšími body ve třetí a čtvrté směně jsme za stavu 8:0 donutili soupeře ke střídání nadhozu. Střídající nadhazovač Vasko Kolev sice trochu přibrzdil náš útok, přesto jsme ve zbývajících pěti směnách v útoku přidali ještě dva body. V naší obraně předváděl svůj (nad)standard Ondra Satoria a svým druhým vítězným „complete game“ v sezóně  ve spolupráci s bezchybnou obranou dovolil soupeři pouze čestný úspěch v sedmé směně. V našem útoku musíme vyzvednout hned tři "šestistovkové" pálkaře - Jakuby Malíka, Jakuba Grepla a Matyáše Kozla, všichni dosáhli tří hitů z pěti startů na pálce.

Sobotní zápas jsme nezačali dobře. Po dvou směnách jsme prohrávali 0:4. Přišla „velká“ třetí směna, série odpalů Hurty, Gřeše, Novotného, Malíka a Grepla, kterou domácí doplnili metou zdarma a errorem. Stav 4:4 a začínalo se od znovu. Zatímco Eagles se na Sašu Šína na kopci příliš neprosazovali, nám se postupně dařilo přidávat další body. V 7. směně na kopci stále startujícího nadhazovače Wilsona, po hitu Matyáše Kozla přišel homerun Kuby Grepla a navýšení stavu na 8:4. Domácí už dokázali skoré jen korigovat na konečných 8:5 v náš prospěch homerunem Červenky.

V neděli jsme se posilněni dvěma výhrami z Prahy představili na domácí půdě v Arrows Parku. Na kopci s Alecem Lemmonen se Eagles v první polovině druhé směny dostali do vedení 1:0, avšak náš útok dokázal hned v dohrávce odpovědět a stav otočit na 2:1. Kdo by řekl, že tohle budou naše poslední body zápasu. Ve čtvrté směně se Eagles podařilo dostat do vedení. Dva hity a celkem tři chyby v obraně znamenaly dva body putující na stranu hostujících „orlů“. I v následující směnách pokračoval ofenzivní nátlak pražského týmu. Sobotní scénář otočení zápasu se nám na domácím hřišti nepodařil zopakovat, a tak si Pražští Eagles odvážejí výhru.

„Myslím, že kdyby nám někdo před touto sérií řekl, že vyhrajeme 2 zápasy, tak bychom to určitě brali. Po dvou skvělých a vítězných utkání v Praze jsme měli dokonce naději na 3 výhry a nejlepší možný start do nové fáze sezóny. Oba zápasy na hřišti hostů jsme měli výborné stavy na pálce, stahovali jsme běžce, zahráli jsme výbornou obranu, a i když jsme v druhém zápase hned na úvod prohrávali 4:0, tak jsme zápas dokázali otočit a táhli jsme tým za vítězstvím. Tento scénář se nám však nepovedl zopakovat na domácím hřišti. Bohužel poslední zápas jsme nezahráli tak, jako v Praze. Udělali jsme zbytečné chyby v poli, které Pražané potrestali. Bohužel i na pálce jsme tahali za kratší konec.“ , zhodnotil Jakub Malík.

 

Foto: Aleš Klimša 

 

  • Tým: Baseball Muži