Baseball Muži

V dostizích o TOP6 tři velmi cenné výhry s Technikou Brno.

Páteční sychravý večer víkendového trojlístku zápasů proti Technice Brno odstartovala na kopci „staro-nová“ tvář Marko Vykoukal. A vedl si dobře, 7 směn bez bodu je velmi slušná vizitka Marka, který letos hostuje ve Skokanech Olomouc.  Oba startéři si počínali velmi slušně. Pálkaře drželi zkrátka a hitů bylo na obou stranách velmi poskrovnu. Ke změně stavu tak došlo až v dohrávce páté směny. Martin Kubovčík odpálil hit do zadního středního pole, Jakub Kubica ho posunul dvoumetovým hitem podél levé lajny na třetí metu. A vše dovršil hostující nadhazovač svým divokým nadhozem a tak umožnil Martinovi skórovat. Druhý bod a jediné RBI utkání si připsal Martin Šmoldas, který svým odpalem umožnil doběhnout pro druhý bod Matyáši Kozlovi. Více se v utkání neudálo. Matěj Satoria, střídající v 8.směně Marka, Technice povolil jen jeden hit a výhra 2:0 byla na světe.

Na víkend se série přesunula do Brna na Kraví horu. Ani ve druhém víkendovém zápase nenašla Technika cestu k vítězství. Arrows vedl za výhrou excelentní Boris Bokaj, který odcházel z kopce po šesté směně za stavu 0:7. Na 21 pálkařů spotřeboval pouhých 72 nadhozů. „Ve druhém zápase jsme velice dobře po celou dobu vyvíjeli tlak na zahraničního nadhazovače a dovedli jsme brzy skórovat 5 bodů, které jsme postupně navyšovali“, hodnotil vnější polař Daniel Černý. Na střídajícího Sašu Šína dokázali domácí už jen korigovat skóre na konečných 3:9.

V neděli to byl na Kraví hoře velkolepý souboj zahraničních nadhazovačů. Alec Lemmon na naší straně proti Luisi Rengelovi v barvách domácí Techniky Brno. Oběma se konto strike-outů zastavilo na čísle 15!  „V zápase to bylo spíše o čekání na chyby v obraně nebo nějaký hit, který stáhne pár bodů“, řekl Dan Černý. Ujali jsme se vedení 2:0, jenže snad jen jediná chybička Aleca znamenala HR za dva body a po 7.směně bylo srovnáno 2:2. Otěže zápasu vzal na sebe Radim Novotný, který na začátku 8.směny kontroval sólo homerunem. Utkání bezpečně doházel Ondra Satoria a tak si ze série s Technikou, a letos poprvé, odvážíme tři velmi cenné výhry.

Martin Kubovčík, jeden z hrdinů pátečního dramatu: „Byly to vyrovnané zápasy, kde převážně nadhazovači dominovali. My jsme možná měli větší štěstí ve správných momentech. Konečně jsme hráli výborně v obraně“.  

Následující víkend Arrows Ostrava v přímém souboji o postup do TOP6 čeká Sokol Hluboká. V Arrows parku přivítáme Jihočechy v pátek 13.5. tradičně pod světly od 19h a také v sobotu  14.5. od 13h. V neděli se série přesouvá na jih Čech, kde třetí zápas začne ve 13h.  

Více k zápasům najdete zde: 

6.5. Arrows Ostrava - Technika Brno 2:0

7.5. Technika Brno - Arrows Ostrava 3:9

8.5. Technika Brno - Arrows Ostrava 2:3

 

 Foto: Ladislav Svěnčík

Fotogalerie zde.

  • Tým: Baseball Muži