Baseball U11

Kvalifikace Little league

O uplynulém víkendu se odehrála série turnajů soutěže Little League. Choceň hostila turnaj nejmladší kategorie LL (hráči do 12 let).

Za regionální výběr LL nastoupilo 7 hráčů Arrows Ostrava, kteří reprezentovali region Východ.

Náš tým vstoupil do turnaje, který se hrál systémem na dvě porážky, již v pátek proti výběru Severovýchod. V úvodní směně jsme se ujali vedení 1:0 a v druhé, po sérii odpalů, ulívek a chyb soupeře navýšili skóre o dalších 5 bodů. Nadhazovači Moják, Surý a Novotný byli jistí v strike zóně a společně s obranou si poradili s útokem soupeře. Zaslouženě vyhráváme 10:4.
V sobotu ráno nás však čekal soupeř jiného calibru - region Jih. Týmu, který byl téměř celý složen ze současných žákovských reprezentantů, se naši kluci nezalekli a ještě před dohrávkou třetí směny jsme prohrávali o pouhý jeden bod 1:2. Jenže v třetí směně, po sérii hitů a chyb obrany, nám soupeř přisypal 9 bodů. Na soupeřovy nadhazovače se vůbec nechytáme a prohráváme po 5 směně 14:1.
 
V dalším duelu nás vyzývá na odvetu opět region Severovýchod, který porazil Jihozápad 12:0.  Bohužel se zápas odehrává v obráceném gardu a tentokrát nám po sérii odpalů, chyb a po dvoubodovém homerunu soupeř odskakuje na 5:0. Je však úvod zápasu, neházíme flintu do žita a bojujeme o postup. Bohužel se na výborně házícího nadhazovače nemůžeme dlouho prosadit,  prohráváme 4:7 a turnaj pro nás končí. 
 
Gratuluji regionu Jih, který si ve finále poradil s výběrem Prahy 8:4 a postopil do evropské kvalifikace do Holandska.
Během turnaje naši kluci dokázali bojovností a nasazením vzdorovat favoritům, vytvořili dobrou partu  a věřím, že v budoucnu na dalších ročnících se jim bude dařit ještě lépe.
 
Děkuji celému realizačnímu týmu, rodičům a organizátorům za pěkný turnaj.
Pavel Kociňák
 
Fotogalerie zde.
  • Tým: Baseball U11