ARROWS OSTRAVA: MISTŘI ČR V BASEBALLU 2018, 2019, 2021 A VÍCEMISTRYNĚ ČR V SOFTBALLU 2021
    

    Stříbrný FirstCup U8 2019

    V neděli 26.5.2019 se u nás v Arrows Parku konal tradiční postupový Stříbrný FirstCup U8 pro region východ. Hrálo se o hodně a to o postup na celorepublikový turnaj FirstCup, který se bude konat 21.-23.6.2019 v Brně v areálu U Hrocha. Nedělního Stříbrného FirstCupu se zúčastnily 4 týmy z našeho regionu a to Hit Opava, Klasik Frýdek-Místek, Rawa Katowice (která tomuto turnaji dodala přívlastek mezinárodní) a samozřejmě nemohly chybět ani naše U8. Pro náš region východ byly určeny 2 postupová místa, takže 2 nejlepší týmy pojedou v červnu do Brna reprezentovat náš region. Letos byl jako ambasador turnaje navíc potvrzen náš Kuba Malík, takže o to větší motivace pro naše prcky, aby se na tento turnaj probojovali a s Kubou si mohli dát high five :)

    První zápas nás čekal v 10 hodin s Hitem Opava. Takže v 9 sraz, rozběhat, rozcvičit, rozházet a rozpálit děti a pak jako domácí nástup do hřiště. Bohužel první směna se moc nepovedla. Někteří hráči a taky i trenéři stále ještě nepostřehli, že v kategorii U8 se oproti U7 může běhat po více metách a hra končí příhozem na nadhoz :) Takže v první směně nám Hit nadělil 5 bodů při 2 outech a šli jsme z pole :( No co už, nezbývalo než zatnout zuby a taky se opřít do toho na pálce. A taky, že se stalo. 5 velmi rychlých doběhů, dokonce jeden 3B odpal do vnějšího pole a žádný out, takže ve druhé směně začínáme zase od nuly. Před nástupem do pole do druhé směny jsme si ujasnili role a co každý hráč bude hrát a ejhle šlo to, žádný doběh a 3 rychlé outy. Na pálku se nám teď sice dostali úplně nejmladší benjamínci a někteří se rozhodli, že se pálit prostě nepůjde. Po chvilce přesvědčování, přemlouvání, prosení nebo i decentního nátlaku to nakonec dobře dopadlo a malá Naty si dokonce za pomocí starší Julči doběhla pro bod. Nicméně jak se nám dostal na pálku opět začátek lineupu, tak jsme i na 2 outy zahráli 5 bodů a šlo se do třetí (z důvodů časového limitu) a poslední směny. Zde se něco opět v poli pokazilo a opět jsme dostali od Hitu 5 bodů, takže srovnáno na 10 : 10, ale my jako domácí ještě máme dohrávku a stačil nám jeden doběh, abychom rozhodli zápas v náš prospěch v poměru 11 : 10. A ta pálka nám docela šla, takže jeden doběh se podařil a slavili jsme první vítězství. Takže pozdravit soupeře, oběhnout si vítězné kolečko a fofrem se připravit na další zápas s Rawou Katowice.

    Rawa jako zahraniční tým nebojoval o postup na FirstCup, takže i zápas s nima němel vliv na na pořadí určující postupující týmy. Tak jsme si mohli dovolit trošku si pohrát se sestavou, trošku zaexperimentovat a zjistit, kde to kterému hráči půjde lépe. Jako hosté jdeme první na pálku a opět se opakuje scénař, kde náš začátek lineupu si nekompromisně drtí cestu polem a nestydí se to brát po 2 metách. Takže 5 bodů proběhlo polem jako bouřka a opět bez outu, nicméně Rawa nám to beze zbytku a vrátila v dohrávce. Hodně zbytečných erroru nás utvrdilo, že se nám asi tato sestava moc nepovedla a hráčům, taky moc neseděla. Po rychlém útoku z naší strany, kdy nám Rawa třemi rychlými outu vymazala naše benjamínky na konci lineupu jsme opět přeházeli sestavu v poli a zkusili štěstí znova. A tady už to konečně šlo, hráči se našli na svých postech a šlapalo to jako na drátkách. Rawu jsme nepustili ani na první metu a v dalších směnách jsme přidali 4 a 3 body a sami inkasovali už jen jeden. S velkou úlevou bereme druhé vítězství s trošku přesvědčivějším výsledkem 12 : 6.

    Po druhém zápase nás čekal oběd v restauraci, děti se vyřádili na průlezkách a s napapanými bříšky jsme šli do posledního zápasu s Klasikem, který měl rozhodnout o vítězi turnaje a jistém postupu do Brna na FirstCup. Bez dalších experimentů jsme s velkou nervozitou nasadili osvědčenou sestavu ze zápasu s Rawou a jako domácí jsme šli nejdříve bránit. A tady si to opět sedlo jako pr... na hrnec, všechno do sebe zapadalo jako míček do rukavice po přesném příhozu. Super práce Dana Kuchaříka na nadhozu, který dobíhal krátké míče a s přesností snajpera to házel na jedničku. Na jedničce se Šimonovi Sionkovi ty míče lepily do lapačky jako mouchy na mucholapku. Co šlo kolem nadhozu pochytala dvojka Honza Hodoši se spojkou Kubou Agelem a příhozem zastavili postup běžce na první metě a pak si ho tečli nebo vyoutovali na dvojce. Byl však vidět i přesný příhoz Kuby na Šimona a to tak, že se Šimon nemusel ani hnout a míček mu do lapačky zapadl jako golfáč do jamky. Na trojce a v levém zadním poli byli benjamínci Tonda Hodoší, Natálka Vardanová, Nelča Sumarová a i oni se nedali zahanbit a žádný míč nevypustili, doběhli, chytli, hodili Danovi na nadhoz a zastavili postup na metách. Na centru vzadu si Niki Vargová několikrát bezchybně poradila s prudkým odpalem a obratem vracela na dvojku a zastavovala postup Klasiku. A v pravém zadním poli excelentně úřadovala Adélka Klimšová, která bravurně zabíhala Šimona na jedničce a chytala případné přehozy. Povedlo se jí tak několikrát opět zastavit postup Klasiku hned na první metě. No a celé to řídil a domácí metu statečně bránil malý zadák Kuba Bušovský. Výsledek tohoto přesně šlapajícího strojku byl pouze 2 doběhy za 3 směny, zatímco jsme si sami připsali 15 bodů. Poslední čtvrtou směnu jsme udělali nakonec poslední změnu, kdy jsme ještě přehodili mladší hráče zezadu dopředu, aby si to taky zkusili a než si to sedlo, tak se Klasik urval a měl 5 doběhů, ale na výsledek zápasu to už nemělo vliv. Takže třetí vítězství 15 : 7 je naše a jedeme do Brna za Kubou Malíkem :)

    Po základní části nás čekaly ještě dovednostní soutěže Masters hod do dálky, odpal do dálky a běh po metách, kde se každé dítě ze soupisky muselo zúčastnit jedné disciplíny. V hodu do dálky obsazuje Dan Kuchařík a Honza Hodoši první a druhé místo. A v běhu po metách Kuba Agel a Šimon Sionko berou první a třetí místo. Nicméně i díky výsledkům ostatních dětí se naše (nejen) osmičky po sečtení všech bodů umisťují na prvním místě v Masters, takže taková třešnička na dortu :)

    Na závěr byl ještě zápas o druhé místo mezi Klasikem a Hitem a ten měl rozhodnout kdo z těchto 2 týmů s náma pojede do Brna hájit barvy našeho regionu. V napínavém zápasu, kde se oba týmy přetahovaly o každý bod, Opavě se povedlo těstě před koncem vyrovnat skóre 12 : 12, nicméně Klasik si v dohrávce vynutil chybějící doběh, zvítězil 13 : 12 a je druhým postupujícím týmem na FirstCup U8 2019 za náš region.

    Následovalo konečné vyhlášení a zhodnocení turnaje. Nejlepší tři účastníci v jednotlivých kategoriích masters si odnášejí malé poháry v podobě loga FirstiCupu. Postupující týmy dostávají krásné zelené čepice s logem FirstCupu, ve kterým pojedou hrát do Brna. A aby toho nebylo málo, tak při vyhlášení nám prezident klubu Radim Kepák sděluje dobré zprávy z Brna. Kde naši extraligoví borci vyhráli nad Draky v Brně a mají tak v právě začínající play-off už třetí vítězství v řadě. Někdy se prostě zadaří :)

    Co dodat závěrem? Byl to dlouhý, naročný, ale hlavně krásný den. A to nejen díky nádhernému počasí. Ale hlavně díky našim dětem, které se u baseballu parádně bavily a ten úsměv když se něco podaří je k nezaplacení. Taky díky trenérům, kteří ty děti dokážou motivovat k tak úžasným výkonům. Díky soupeřům, kteří se svými dětmi předvedli parádní výkony a byla to velká radost a výzva si proti nim zahrát. Určitě díky rodičům, kteří neúnavně celý den podporovali jak na tribuně, tak i v dugoutu. A v neposlední řadě obrovské díky všem co se podíleli na organizaci turnaje a to včetně rozhodčích, kteří měli lví podíl na tom, že turnaj odsýpal přesně tak jak měl. Dobrá práce!!!!!

     

     

    • Tým: T-ball U8

    Arrows Nábor!!!

    Nábor nových talentovaných dětí od 5 do 10 let!
    Hledáte vhodný sport pro své dítě?
    Pojďte zkusit s námi hrát baseball nebo softball. Jsme klub s rodinnou atmosférou, dlouholetou tradicí a nádherným areálem v Ostravě-Porubě.
    V případě zájmu napište na uhlarova@arrows.cz váš kontakt a ročník narození dítěte.