Klub - Aktuality

Žáci na halovém turnaji v Otrokovicích

Na závěr zimní přípravy se žáci v sobotu 10.3.2012 zúčastnili prvního ročníku halového turnaje Grand Prix Bahnňák Indoor Otrokovice. Kvalitně obsazený turnaj byl zaměřen kromě jiného na propagaci baseballu v sousedním Zlínském kraji. Městská hala v Otrokovicích umožnila svými rozměry regulerní zápasy s nadhozem, i když pouze softballovým míčem.

Hrálo se unikátním vyřazovacím způsobem s možností hned několika oprav. Naším prvním soupeřem byl Pipas Brno. První start na pálce klukům trvalo, než si zvykli na první živý nadhoz v sezóně, ale soupeři se rovněž na pálce nedařilo. Ve třetí směně se nám agresivním během na metách podařilo dostat do skórovacích pozic, díky následné běžecké chybě a strikeoutu jsme však neskórovali. Když se potom soupeř v dohrávce dostal do podobné situace, dokázal ji bodově zúročit. Výbornou práci na kopci odvedl Sam, celkem Arrows – Pipas 0:1.

Ve druhém zápase nás čekala první možnost opravy proti Hrochům Brno. Hned v první směně nám po třech chybách v poli a dvou pěkných odpalech nasázeli plnou porci čtyř doběhů bez autu. V dohrávce potom Hroši předvedli přehled ve hře při dvojautu na domácí metě. Ve druhé směně jsme již dokázali zahrát auty, ale hroši ještě dvakrát skórovali. Ve třetí směně se pak Ondra dostal na nadhozu do tempa a Hroši už se dostali na metu jen díky chybě. Přestože jsme v dohrávce naplnili mety opět se nám nepodařilo skórovat. V tomto nepovedeném zápase jsme prohráli 6:0.

Ve třetím zápase jsme nastoupili o udržení v turnaji proti domácím Otrokovicím. Teprve nedávno poskládaný tým domácích sbíral první baseballové zkušenosti. Třetí směna se již za stavu 6:0 nedohrávala.

Ve čtvrtém zápase jsme opět měli možnost postupu do semifinále a to výhrou nad Tempem Praha. V zápase jsme posílili vnitřní pole s tím, že na zadákovi bude sbírat první zkušenosti Kuba Š. Hned v první směně jsme zahráli tři rychlé auty a na pálce se nám i přes další běžeckou chybu podařilo jednou skórovat. Druhá směna byla na obou stranách bez bodů. V poslední třetí směně byla na Samovi na kopci už znát únava a po pár metách zdarma jej vystřídal David P., který nás dvěma auty poslal na pálku. S jedním autem se nám podařilo skórovat navíc s obsazenou třetí metou. Přišel však stikeout a odpal přímo na jedničku, kterým napínavý zápas skončil 3:2 pro Tempo.

V posledním zápase jsme se o páté místo utkali s Klasikem. V první směně jsme jednou skórovali, naproti tomu jsme dostali plnou porci čtyř doběhů díky metám zdarma. V zápase opět sbírali cenné zkušenosti začínající nadhazovači. Ve druhé směně jsme soupeři oplatili stejnou mincí plných čtyř doběhů a ujali se tak vedení 5:4. S obsazenými skórovacími pozicemi jsme dali příležitost Ondrovi, aby zápas uzavřel bez dalšího doběhu a to se mu také podařilo.

Tento přípravný turnaj splnil všechna naše očekávání, když dostali příležitost všichni hráči. Turnaj byl dobře zorganizovaný a doufáme, že se turnaj uskuteční i v dalších letech.

Za trenéry bych chtěl poděkovat zejména rodičům za to, že umožnili klukům zahrát si na turnaji.

  • Tým: Baseball U11