Klub - Aktuality

Kadetky úspěšně zvládly 1.extraligový turnaj

O víkendu jsme bojovali ve velmi mrazivém počasí na 1.extraligovém turnaji JOUDRS 16 v Praze a boj to byl pro nás úspěšný.

Turnaje se zúčastnilo 14 týmů nasazených do čtyř skupin. Nás čekali tři soupeři, ale ani jeden neodolal našemu útoku. První to odnáší hráčky Kotlářky Praha 15:0. Jako druhý náš tradiční soupeř a vždy dobře pálící Mladé Buky 20:0. Třetí tým, který nás rovněž moc neprověřil, byly Přírodní vědy Praha. I ony si odnáší porážku rozdílem 18:3. V základní části tedy tři výrazná vítězství. Ve studeném počasí střídáme všechny hráčky a holky se tak rozehrávají na play off.

Pavouk turnaje nám přiděluje Techniku Brno. Zápas má začít ve 20.00 pod světly, ale počasí je proti. Silná zimní chumelenice a vánice rozhodla - zápas je odložen na neděli ráno.

Probouzíme se do sice slunečného, ale velmi mrazivého rána - teploměr ukazuje 2ºC. Zápas s Technikou začíná v 9.00 hod, teplota však leze nahoru jen velmi pomalu. Na prkně začíná spolehlivá Bára Štůsková, zadačí Sabina Vítková. Obrana šlape výborně a útok přidává bod za bodem. Zápas dohazuje Aďa Fialová a vítězíme opět rozdílem - 13:3. Stínem utkání je pouze svalové zranění Terky Kubicové, které ji vyřazuje z dalších zápasů. 

Tímto se dostáváme do semifinále a v něm náš čeká Eagles Praha. Nadhazuje a výborný výkon podává Terka Gottvaldová. Zadačí také bezchybně Natka Koubková. Hra v obraně nám vychází, nic moc soupeřkám nedovolujeme. I na pálce Eagles přehráváme a vítězíme v pěkném zápase 6:2.

Posledním vystoupením na turnaji je finálový zápas proti Dvoru Králové. Velmi silný Dvůr nás k ničemu nepouští. Na nadhozu se střídá Aďa Fialová s Bárou Štůskovou, ale jim ani celé obraně se nedaří zastavit pálkařky soupeře v útoku. Nám útok nevychází a odnášíme si tak jedinou prohru na turnaji - 5:0. Vystoupáme tak na druhou příčku a odvážíme si stříbrné medaile.

Chtěli bychom děvča pochválit. Předvedla na první start po zimní přípravě dobrý výkon. Jmenovitě musíme zmínit našeho benjamínka - Barboru Saviolu, která získala cenu za "talent turnaje". Výsledky jsou dobrým příslibem do dalších bojů v extralize. Ta pokračuje za tři týdny mezinárodním turnajem Krčanda, která je zároveň kvalifikací na PONY LEAGUE v USA.

Na jarním (ale téměř zimním) turnaji startovaly tyto hráčky: Adéla Fialová,  Tereza Gottvaldová, Hanka Horáková, Tereza Kubicová, Natka Koubková, Káča Lenártová, Vendula Palkovičová, Míša Piontková, Bára Saviola, Klára Sládečková, Bára Štůsková, Sabina Vítková.

1. kolo - Joudrs Cup 16 - Konečné pořadí


 

  1. Softball club Dvůr Králové
  2. Arrows Ostrava
  3. USK Softball Wroclaw (POL)
  4. Eagles Praha
  5. SK Joudrs Praha
  6. Sparks BAK Mladé Buky
  7. SaBaT Praha
  8. VSK Technika Brno
  9. Žraloci Ledenice
  10. HSM Trutnov
  11. SK Kotlářka Praha
  12. ZŠ Jana Wericha Storms Řepy
  13. SK Joudrs Praha B
  14. Přírodní vědy Praha

článek sepsal: Luboš David

  • Tým: Softball U16