Klub - Aktuality

Žáci na „Jarním“ turnaji s McDonald´s

Dalším přípravným turnajem, kterého se naši žáci zúčastnili, byl stejně jako v předchozích letech, jarní turnaj s McDonald's na Eagles v Praze. Základní skupiny se opět hráli za pomoci nadhazovačích strojů. Ve spíše zimním počasí jsme se v základní skupině utkali s pražstkými týmy Tempo, Eagles Green, Kotlářka White a s brněnským Pipasem. Na turnaj jsme odjížděli se 15-ti hráči včetně 9-ti a 10-ti letých, kteří s námi absolvovali celou zimní přípravu

Naším prvním soupeřem byli již třetím rokem Tempo Titans. Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned v první směně jsme dostali soupeře pod tlak a hned dvakrát skórovali. Soupeř však v dohrávce dokázal vyrovnat. Potom až do dohrávky čtvrté směny nenechali silná vnitřní pole na obou stranách běžce skórovat. Tato dohrávka byla rozhodující fází zápasu, kdy soupeř čtyřmi odpaly do zadního pole získal náskok pěti bodů, který se nám již nepodařilo dotáhnout. Tempo – Arrows 7:2.

V zápasech proti Eagles a Pipas jsme dali šanci začínajícím a mladším hráčům. Nevyhranost se v zápase projevila velkým množstvím chyb a ve spojení pálícími soupeři to znamenalo další dvě porážky Arrows-Eagles 2:12 a Arrows-Pipas 1:10. V zápasech kluci sbírali cenné herní zkušenosti, které se jim budou v nadcházající a dalších sezónách jistě hodit. Rovněž by zápasy měli být pro kluky motivací k poctivějšímu přístupu k tréninkům.

Po sobotních deštivých i sněhových přeháňkách nás na hřišti v Krči přivítalo chladné, ale slunečné počasí. Čekal nás poslední soupeř základní skupiny Kotlářka White. Do zápasu jsme se rozhodli nastoupit se základní sestavou letošního týmu žáků. Hned v první směně jsme narazili na limit 6-ti bodů a po třetí směně jsme již vedli 15:2. Po této směně jsme opět pustili do hry začínající a mladší hráče, skóre se již nezměnilo a na kontě jsme měli jen dvě chyby!

Jako čtvrtí v základní skupině jsme se v souboji o sedmé místo utkali s brněnskou Technikou. Na kopci začínal Ondra a ve vnitřním poli jsme dali šanci mladším hráčům, kterým na jedničce vypomáhal Sam. Zápas jsme zahájili třemi odpaly přímo do lapaček soupeřů. Po první směně jsme prohrávali 3:0. Ve druhé směně jsme již dvakrát skórovali a Ondra pak na kopci se dvěma auty, potom co si naplnil mety zdarma, dokázal zakončit strikeoutem a byly jsme tak stále ve hře. Štafetu na kopci převzal Dan a dobře navázal na Ondru, když už neumožnil ani jeden odpal. V útoku jsme však vlastní vinou po nedodržování signálů na metách zbytečně přišli o dva běžce a ztratili tak šanci na vyrovnání.

Celkově jsme tak na turnaji obsadili 8.místo. Důležitější než samotné umístění však pro nás je další rozvoj potenciálu mladých hráčů, z nichž někteří budou tvořit základ týmu 10-ti letých t-ballistů, kteří na turnaji dokázali pálit jak na stroj, tak i na živý nadhoz.

Závěrem bych chtěl poděkovat za podporu všem rodičům, kteří s námi do Prahy cestovali. Zejména děkuji pokladníkům Pavle a Elišce, zapisovatelům Davidovi a Peťovi, fotografovi Lukášovi, Ti všichni byli důležitou součástí realizačního týmu.

Třetím přípravným turnajem žáků bude domácí mezinárodní Ostrava Cup 2012, který se koná příští sobotu 14.4.2012 na Arrows. Turnaje se kromě nás účastní dva týmy z Polska MKS Jastrzebie a Silesia Rybnik a dva týmy z naší oblasti Klasik Frýdek Místek a Skokani Olomouc.

  • Tým: Baseball U11