Kadetky startovaly o víkendu na mezinárodním turnaji Krčanda v Praze

Již v pátek jsme vyrazili do Prahy na u nás největší mezinárodní turnaj Krčanda,který je taktéž kvalifikací na turnaj Ponny league v USA. Po ubytování a nasátí atmosféry turnaje, nás hned v prvním zápase čekal těžký soupeř a to ruský Moskvič "A".

Začínáme v útoku a aktivní hrou se ujímáme vedení 2:0. Ovšem soupeř hned v dohrávce směny zápas otáčí na 4:2. V dalším průběhu zápasu se nám výsledek nepodařil zvrátit v náš prospěch a prohráváme 5:2. Jak se později ukáže byl to zápas o první místo ve skupině.

Ještě v pátek hrajeme druhý zápas s mladým týmem Green Rollers. Jsme domácí a nastupujeme s úmyslem prostřídat během zápasu všechny hráčky. Začátek nám vychází a postupně vedeme 6:0. Poté zamícháme sestavou, avšak polevujeme a málem o vedení a tím i výhru přicházíme. Ve velké křeči vítězíme 6:5.

Dalším soupeřem naší skupiny byl v sobotu ráno tým Sabat Praha. Na nadhoz nasazujeme T. Gottvaldovou, které se páteční večerní zápas moc nevydařil. Tentokrát ovšem nastoupila jiná Terka a musíme ji pochválit za bezvadný výkon. Od počátku zápasu přidáváme bod za bodem a vítězíme rozdílem 20:5.

Boje ve skupině zakončujeme proti týmu Trutnova. Devčata opět soupeře udolají rozdílem 12:0. Ve skupině obsazujeme druhé místo a pavouk play off nás posílá na polskou Wroclaw.

Zápas máme hrát v sobotu večer (18:30), ale nakonec ho sehráváme pod světly o dost později. Po našem protestu proti neoprávněnému startu starší hráčky Moskviče "A" se celé play off asi na jednu hodinu přerušilo. Poté, když byl protest složitě projednáván a nakonec stažen, se muselo pro tmu pokračovat pouze na jednom osvětleném hřišti. Utkání proto začíná ve velmi pozdním večeru, ale naše holky jsou odhodlané pod světly vyhrát a tím postoupit do semifinále celého turnaje. Polky skorují hned v první směně a vyrovnaný průběh zápasu pokračuje až do dohrávky čtvrté směny, kde po několika našich chybách a skvělých odpalů polského týmu, prohráváme 10:0. Škoda výsledek vypadá hrozivě, ale nebyl to přesný obraz našeho výkonu. Až na závěrečnou dohrávku zápasu, děvčata hrála pěkný a bojovný soft a za to je musíme pochválit.

Semifinále nám uniklo, ale chceme ještě zabojovat o konečné páté místo. V neděli nás čekají ještě dva soupeři. Tím prvním je Joudrs Praha. Vyhráváme los a máme tímto dohrávku. Do poloviny zápasu se nám přes výborný nadhoz Joudrs nedaří prosadit, až ve třetí směně po dvou pěkných odpalech N. Koubkové a S. Vítkové získáváme dva body. Soupeř ve čtvrté směně srovnává na 2:2 a poté přidává další bod a vede před dohrávkou 3:2. V té se nám podaří utkání otočit a vítězíme ve velice pěkném zápase 4:3.

Turnaj jsme začínali s Moskvou a o páte místo nastupujeme opět proti Ruskám, ale tentokrát Moskviči "B". Opět vyhráváme los a jsme domácí. Naše holky bojují, ale mladé Rusky nás od počátku přehrávají. Postupně zvyšují skore až na 7:0 a my jen stačíme snížit na konečných 7:4. Prohrou obsazujeme konečné šesté místo.

Umístění na Krčandě není špatné, ale naše hra střídala světlé okamžiky s někdy rozpačitými výkony. Máme proto do dalších turnajů co zlepšovat. Děvčata se jistě poučila a sama ví, kde přidat a co ještě změnit k lepšímu.

A co umístění na Krčandě znamená do extraligové tabulky? Tak to je otázka. Původně extraligový turnaj se možná do extraligové tabulky nebude započítávat, protože rozdílná pravidla pro kvalifikaci Ponny league a naši extraligy udělala turnaj neregulérním. O všem bude teď rozhodovat STK LM a sami jsme zvědaví, jestli se nám vybojované body do tabulky započítají.

Turnaje se zůčastnily tyto hráčky: N. Koubková, B. Saviola, S. Vítková, T. Kubicová, B. Štůsková, K. Lenartová, T. Gottvaldová, B. Kolibíková, V. Palkovičová, A. Fialová, K. Sládečková, Z. Alraumová a V. Šimečková

Trenéři: Luboš, Romana a Jana