Kadetky vybojovaly doma bramborovou medaili

O víkendu jsme na našem hřišti pořádali 3. extraligový turnaj kadetek, kterého se zúčastnilo 12 družstev.

Nám turnaj začínal v sobotu ráno zápasem proti PV Praha. Prostřídali jsme celý tým, i tak vítězíme vysoko 18:1. Poté se na hřiště začíná snášet déšť různé intenzity, ale turnaj i přesto pokračuje. Naším dalším soupeřem ve skupnině jsou Žraloci Ledenice. Mají kvalitní nadhoz - Veroniku Peckovou, která válí již za juniorskou reprezentaci ČR. My se však představujeme ve velmi dobré pálkařské formě a v zápase dostáváme Ledenice pod tlak. Vítězíme 10:4 a do play off jdeme jako vítěz naší skupiny.

První kolo je na pořadu ještě v sobotu a nastupujeme proti STROMS Řepy. Opět se nám daří na pálce a v obraně děláme minimum chyb. Proto také skóre roste neustále v náš prospěch. Vyhráváme vysoko 9:0 a postupujeme do nedělního semifinále.

V neděli ráno proti nám stojí družstvo JOUDRS Praha. Začínáme hodně nervózně a v obraně kupíme chybu za chybou. JOUDRS se ujímají vedení 3:0. Útok nám jde o poznání lépe než obrana a proto srovnáváme na 3:3. Další chyby v obraně však dovolí soupeřkám odskočit na 5:3, v útoku se již neprosazujeme a stav 5:3 svítí na tabuli až do konce. Prohra nás posílá do boje o třetí místo.

Soupeřem je nám družstvo Wroclawi. Wroclaw hraje velice dobrý softball a jako snad jediný tým dovede prohnat zatím suverénní Dvůr Králové. My se však chceme o medaile (v provedení naší milé Káči Kubicové) doma poprat a holky bojují jako lvice. Polky se ujímají v první směně vedení 2:0 a po celý zápas si vedení udržují. Boj o 3. místo nakonec prohráváme opět výsledkem 5:3 a obsazujeme tak nepopulární 4. místo.

I přes nedělní výpadky bychom ale rádi děvčata pochválili. Předvádla dobrou hru, těch pár chyb se jistě příště vyvarují a těsné prohry promění ve vítězství. Nejlépe na MČR kadetek, které se koná koncem září opět na našem hřišti Arrows.

Závěrem bychom velice rádi poděkovali týmu pořadatelů za úpravu hřiště. Hlavně v sobotu za stálého deště to stálo velké úsilí udržet fieldy ve hratelné podobě (Dalibor Kucko, Vláďa Palkovič, KIM, David Illek, Vojta Ovčačík, Patrik Klimo, Lukáš Martiňák a Jarda Kubica ..... BRAVO !!!). Díky i Markétě za bezproblémové ředitelování :-).

Na turnaji se pod vedením tria Luboš, Jana a Romana představily tyto hráčky: Aďa Fialová, Terka Kubicová, Terka Gottvaldová, Naty Koubková, Vendy Palkovičová, Bára Štůsková, Klára Sládečková, Káča Lenártová, Bára Saviola, Zuzka Alraumová, Alice Teslíková, Míša Piontovká, Sabina Vítková, Vendy Šimečková, Bára Karlovská a Hanka Horáková.

Konečné pořadí:

1. Softball club Dvůr Králové
  2. SK Joudrs Praha
  3. USK Softball Wroclaw (POL)
  4. Arrows Ostrava
  5. Žraloci Ledenice
  6. ZŠ Jana Wericha Storms Řepy
  7. Eagles Praha
  8. SK Kotlářka Praha
  9. SaBaT Praha
  10. VSK Technika Brno
  11. SK Slávie Ostravská Univerzita
  12. Přírodní vědy Praha

autor článku: Luboš