Napsali o nás MF Dnes 28.8.

Trenér: Zahráli jsme víc, než na co jsme měli

Do letošní kvůli zářijnovému Mistrovství Evropy zkrácené extraligové sezóny vstupovali baseballisté Arrows Ostrava s cílem probít se do Play off, tedy mezi čtyři elitní celky soutěže.

Plán jim ale nevyšel, o víkendu dohráli sezónu ve skupině o udržení a celkově obsadili konečnou šestou příčku.

"I tak jsme zahráli víc, než na co jsme měli", připustil hrající trenér Aleš Navrátil.

Přitom začátek sezóny vyšel ostravským baseballistům náramně, pár týdnů se pohybovali těsně pod samotným vrcholem tabulky. "Začátek byl řekněme, nad očekávání," podotkl hrající kouč. "Co jsme mohli zahrát to jsme zahráli. Pak ale přišla bohužel zranění, která nás stála účast v play-off."

Celku Arrows chyběl například nadhazovač Michal Lisko, který měl potíže se zády, citelná byla rovněž absence Jakuba Kaplana hrajícího obvykle na druhé metě.

"prohráli jsme několik zápasů a ty body nám chyběly. V závěru jsme to už těžko doháněli," poznamenal Aleš Navrátil.

Osudové bylo pro tým Arrows jediné utkání s Kotlářkou. "Mentálními chybami jsme ho ztratili a tato výhra nám nakonec chyběla k postupu do play-off. Přitom kluci věděli, že je lepší hrát o titul, než hrát spodek a stresovat se kvůli obavám ze sestupu. Ale snad se poučili."

Rady hráčům Arrows uděloval nejen Aleš NMavrátil, nýbrž také americký kouč Greg McCarthy. "Ukázal, že má velký přehled o nadhazovačích a rozumí hře", chválil Navrátil svého kolegu. "V mnoha situacích nám pomohl pochopit hru."

Nyní mají ostravští baseballisté volno po sezóně. "Hráči budou regenerovat a vedení shánět posily, především nadhazovače," nastínil Navrátil. A ve hře je možný návrat bývalých opor, které působí v zahraničí. "Mohli by se vrátit třeba Honza Řeháček, Boris Bokaj nebo Petr Čech, který v Česku začíná znovu studovat. Je to v jednání", naznačil Navrátil. Klub stojí i o návrat legionáře Joe Truesdala, který momentálně působí na Filipínách. Pomáhá tam šířit baseball. Chceme ho stáhnout, ale uvidíme jak to dopadne."

Kdyby posily nevyšly, bude se muset tým spolehnout na vlastní mládí. "Letos se třeba ukázali Tomáš Ondra a Adam Král. Oběma je kolem šestnácti let. Perspektiva v týmu je,"prohlásil hrající kouč.

Pavel Grossmann MFDnes