Starší kadeti - Na poháru ČBP 2. místo + ohlédnutí za jarní částí

Náročná jarní část starších kadetů skončila a je čas na lehké zhodnocení. V dlouhodobé soutěži na severní Moravě jsme odehráli 14 utkání, ze kterých jsme vždy vyšli jako vítězové a to i přes skutečnost, že pravidelně dostával prostor celý kádr straších kadetů a "elitní" hráči často odpočívali. Bohužel horší kvalita soutěže nás trápí již několik let a hráči se musí připravovat na vrcholy sezóny v jiných ( vyšších ) soutěžích a zahraničních turnajích. Čtyři hráči z kádru nastupují pravidelně v juniorské extralize ( Ondra, Reich, Satoria, Illek ) a tři také ve druhé nejvyšší soutěži mužů - ČML ( Ondra, Reich, Satoria ). Tyto soutěže jsou již kvalitativně zcela na jiné úrovni a výborně připravují klíčové hráče. 

Další významnou kapitolou jarní části byl Český baseballový pohár, kterého se zúčastnila kompletní špička z celé ČR. Průběh poháru značně ovlivnil déšť, zápasy ve skupinách a utkání play off se však odehrály. Naši cestu pohárem až do finále jsem popsal v jiném článku, tak snad jen několik vět o finálovém utkání: V něm jsme se utkali s týmem Draků Brno. Bylo určeno, že se utkání odehraje v Brně na MBS. Od začátku byl vidět vynikající baseball této věkové kategorie. Zejména nadhazovači a obrany obou týmů předváděli neuvěřitelné zákroky. U nás začal na kopci Matěj Bělunek a je nutno říci, že odházel zcela určitě svůj nejpovedenější zápas v dosavadní kariéře. Velmi silnému dračímu lineupu nedal mnoho šancí a předkládal naší spolehlivě hrající obraně jeden aut za druhým. A když bylo třeba, byla obrana schopna "vytáhnout" zákroky vyššího kalibru. Snad ani nejde nezmínit zákroky Filipa Matějky ve vnějším poli ( z toho jedenkrát v kritické chvíli dvojaut 9-2 ) nebo míč zachycený ve skoku na 3. metě Kubou Kubicou, diváci s velkým napětím sledovali Davida Illka na 1. metě, který po několika skvělých roznožkách předvedl obrovsky obětavý zákrok, při kterém doslova sestřelil plot za 1. metou a bolestivě se zranil .... Bohužel stejně dobře hrál v obraně a na kopci i soupeř a dokázal naši pálku naprosto eliminovat. Za celé utkání jsme si připsali jen dva hity ( David Illek a David Číž ), na mety se dokázal dostat díky tvrdým kontaktům Ondra Satoria a Kuba Kubica díky vynikajícímu čtení strike zóny. To však bylo málo a na tak kvalitního soupeře to nemohlo stačit. Utkání rozhodlo naše malinké zaváhání hned v první směně, po kterém soupeř dokázal dvakrát skórovat. A jelikož do konce utkání se již skóre neměnilo, radovat se mohl zaslouženě soupeř.

Jarní část jsme tak zakončili a co nás čeká dále? Po 14. denním odpočinku začneme trénovat a v termínu 25.-30.7.2012 se zúčastníme tradičního mezinárodního turnaje v Ronchi dei Legionarei ( Itálie ). Ve druhé polovině srpna odjedeme na týdenní soustředění, kde se budeme intenzivně připravovat na vrchol sezóny. Od září budeme dohrávat zápasy soutěže na severní Moravě a sezónu starších kadetů zakončíme Mistrovstvím České Republiky v Praze na Eagles ( 28.-30.9.2012 ). O všech akcích budou hráči informováni prostřednictvím e-mailu ).

Dosavadní odehrané zápasy starších kadetů: 

http://www.arrows.cz/index.php?option=com_fastball&task=schedule&team=3&Itemid=211

Statistiky starších kadetů:

http://www.arrows.cz/index.php?option=com_fastball&task=stats&team=3&Itemid=212

Fotogalerie starších kadetů:

http://arrows1.rajce.idnes.cz/