Klub - Aktuality

ZLATÝ SUPERPOHÁR V T-BALLU 2012

V pátek 22.6. v časných ranních hodinách jsme vyrazili do Prahy na Zlatý Superpohár v T-ballu do 10-ti let, kam jsme se kvalifikovali z prvního místa na Stříbrném Superpoháru a pro všechny naše t-ballisty to byla premiéra v tak dobře obsazeném mezinárodním turnaji. Ve 13:00 hodin nás čekal první zápas ve skupině proti Kotlářce Praha, který se nám moc nevydařil. Ne že bychom dělali chybičky v obraně, ale nešla nám vůbec pálka a naopak soupeři pálili hodně do vnějšího pole a porazili nás vysoko 4:17.

S dalším soupeřem ve skupině Hlubokou Lions jsme se potkali hned po slavnostním zahájení. V tomto zápase jsme si spravili chuť do hry a Lions jsme porazili 23:6. Musím vyzdvihnout velmi dobrou hru v obraně a hlavně se nám konečně začalo dařit i na pálce, dokonce jsme se blýskli několika běžeckými homeruny. Absolvovat jsme měli v tento den ještě utkání s mezinárodním soupeřem. Měli jím být BC Vilnius z Litvy, který na turnaj nedorazil a tudíž jsme tento zápas vyhráli kontumačně 9:0.

Večer jsme ještě absolvovali dovednostní soutěže masters, které jsme sice v Olomouci vyhráli, ale tady v Praze jsme docela pohořeli. Jen v běhu po metách na rychlost se vysoko v tabulce umístili Míša Kovala i Eliška Poláchová.

V sobotu hned ráno jsme odehráli poslední zápas ve skupině. Soupeřem nám byl Pipas z Brna. V tomto zápase už nám šlo o umístění a další pokračování v turnaji. Abychom se umístili do druhého místa, potřebovali jsme Pipas porazit o více než 12 bodů. Začali jsme výborně a hned první směnu jsme vyhráli maximálním počtem doběhů a to 5:0. Zápas vypadal velmi nadějně, ve etí směně jsme již vedli 8:0. Soupeř se v dohrávce ale chytil, doběhl si pro pět bodů, zápas tak velmi zdramatizoval a nakonec i v poslední dohráce vyhrál o bod výsledkem 13:12. Musím dodat, že šlo o velmi těžkého soupeře, Arrows se s ním popral důstojně a za prohru se nemusel vůbec stydět. Nám trenérkám i fanouškům a rodičům i jejich blízkým se tento zápas velice líbil a všichni za něj byli velmi pochváleni. Nedělali jsme vůbec chyby a na pálce se všem dařilo. Bohužel soupeř byl o ten jediný bodík lepší. Ve skupině jsme tímpádem skončili na 3.místě a odpoledne jsme šli bojovat o celkové umístění 9.-16. místo v poháru. První soupeřem nám byli Piráti ze Žacléře, které jsme již znali ze stříbrného superpoháru Opět jsme se na pálce blýskli několika běžeckými homeruny. Zápas jsme vyhráli 15:5 a šli jsme dále do boje o 9.-12.místo proti domácímu Tempo Titans Praha. Naši bojovníci byli od rána skvěle naladěni a do boje šli opět nekompromisně a bez zaleknutí. Soupeři jsme v útoku dovolili uhrát pouze dva body a my jsme si doběhli pro bodíky šestnáctkrát.

Počasí nám celý superpohár přálo, sluníčko nám opět svítilo, tak si všechny naše děti zasloužily nanuky. Ten den nás už čekal jen koncert Kašpárka v rohlíku, který se všem moc líbil a pak už se šlo odpočívat na ubytovnu a dobře se vyspat na poslední zápas o konečné 9. nebo 10.místo.

O 9.-10.místo jsem se utkali s Eagles Praha. Šlo od začátku o velmi vyrovnané utkání, ve kterém opět vynikly na obou stranách odpaly do vnějšího pole a ve kterém jsme od začátku měli navrch. Kubovi Štenclovi se hned dvakrát podařilo dotekem vyautovat běžce na domácí metě a to se nakonec ukázalo jako velmi rozhodující, protože utkání jsme vyhráli 11:9 a skončili jsme tudíž na velmi pěkném 9.místě.

První místo už potřetí v historii Zlatého Superpoháru obsadili Draci Brno, druhá byla Technika Brno a na třetím místě Sokol Hluboká

Závěrem musím poděkovat rodičům, fanouškům a převážně všem hráčům za perfektní reprezentaci klubu na tak skvěle zorganizované mezinárodní akci.

Na turnaj s námi jeli a velký dík patří tFrantišek Gurecký, Jakub Štencel, Adam Gřeš, Kuba Šín, Deniska Rafaelová, Míša Kovala, Danek Surý, Marek Karlovský, Julča Smetanová, Zojča Slaná, Eliška Poláchová a Vilda Vágner. Odměn

Teď si o prázdninách trochu odpočineme a v půlce srpna se začneme připravovat na podzimní coachball. Stále je v čem se zlepšovat.

Přejeme všem krásné prázdniny.

  • Tým: Coachpitch U10