Klub - Aktuality

Kadetky 4. exl turnaj - 4. místo

Kadetky letos sbírají samé brambory. Na čtvrtém turnaji extraligy potřetí čtvrté místo.

V uplynulém víkendu jsme vyrazili na 4. turnaj kadetské extraligy do pražských Řep. Předpověď počasí slibovala slunečné a velmi teplé počasí. To se také vyplnilo. Obrovská horka (32°C ve stínu) zamávaly s výkonností všech týmů a naše holky nebyly výjimkou. 

Naše skupina byla čtyřčlenná a prvními soupeřkami je nám Třebíč. Je to tým na rozehrání a proto můžeme prostřídat celý tým. I tak vítězíme vysoko 23:2. Druhý zápas již ve velkém horku (začátek 11:15 hod) je proti Ledenicím. Ty přijely bez výborné nadhazovačky V. Peckové a tak nestačí zastovovat náš útok. My můžeme opět trochu šetřit síly a holky prostřídávat. Celkem snadně vítězíme 19:3. Třetí a poslední zápas ve skupině nám přisoudil Trutnov. Šli jsme do něj opět s úmyslem šetřit síly. Trutnov nás ale zaskočil a velmi dobrou hrou nám nedovolil taktizovat. Nakonec vítězíme 4:3 a vyhráváme skupinu.

Do play-off vstupujeme ještě v sobotu večer. Čeká nás výběr ČR žákyň, který se připravuje na letošní ME. Mladé reprezentantky měly slušný nadhoz a nám rozhodně nic nedarovaly. Stavíme silnou sestavu, i tak se žákyním daří držet vyrovnaný stav až do závěru utkání. Ten ale vychází nám a vítězíme 3:0. Tím se posouváme do semifinále a k boji o medaile.

Prvním, kdo nám stojí v cestě v neděli po ránu, je polská Wroclaw. Hodláme napodobit naše fotbalisty a výhru 1:0 bychom určitě brali. V průběhu utkání ale neustále taháme za kratší konec. Nedaří se nám v útoku a obrana (i přes několik výtečných a ukázkových akcí) vyrábí pár chyb. Soupeř navyšuje před dohrávkou skóre na 5:0. My se ale nadechujeme k poslednímu pokusu zápas zvrátit. Obsazujeme dvě mety bez autu, ale dva běžecké zkraty a auty na domácí metě nám povolí pouze snížit stav na konečný výsledek 5:1 pro Wroclaw.

Ve druhém semifinále prohrává po dlouhé době neporažený Dvůr Králové (Dvoračky neprohrály snad již dva roky) s pražskými Eagles a tak v boji o třetí příčku nastupujeme proti Dvorku. Jsme hosté a po našem prvním útoku se ujímáme vedení 1:0. Těsné vedení se nám ale po několika chybách v obraně nedaří uhájit a Dvůr začíná přidávat body ve svůj prospěch. Začíná se na nás projevovat velká únava a i proto nemůžeme pomýšlet na zvrat v utkání. Dvorek nás celkem v poklidu poráží 6:1 a my obsazujeme již zmiňovanou bramborovou medaili.

Znamená to 6 bodů do extraligové tabulky, ve které před prázdninami figurujeme na 3. místě. Příprava na turnaj probíhala prapodivně. Velká zima a déšť nás na týden nepustil na hřiště. V průběhu turnaje zase obrovské horko z nás vysálo veškerou energii. I proto musíme děvčata pochválit, jak to zvládla. Škoda slabších chvilek v útoku, ale i obraně a mohly jsem na vysněnou medaili dosáhnout. No, tak snad po prázdninách ......

"Účastníci zájezdu": Aďa Fialová, Zuzka Alraumová, Hanka Horáková, Terka Kubicová, Terka Gottvaldová, Natka Koubková, Bára Karlovská, Bára Štůsková, Bára Saviola, Vendy Palkovičová, Sába Vítková, Káča Lenártová, Klára Sládečková, Luboš David, Jana Štůsková a Romana Kucková.

4. kolo - Praha Řepy - Konečné pořadí


 

  1. USK Softball Wroclaw (POL)
  2. Eagles Praha
  3. Softball club Dvůr Králové
  4. Arrows Ostrava
  5. Czech Stars žákyně
  6. SK Joudrs Praha
  7. SK Kotlářka Praha
  8. Žraloci Ledenice
  9. ZŠ Jana Wericha Storms Řepy
  10. Trutnov HSM
  11. SK Joudrs Praha B
  12. VSK Technika Brno
  13. SaBaT Praha
  14. Přírodní vědy Praha
  15. Třebíč Nuclears

 

 

 

 

 

 

  • Tým: Softball U16