Klub - Aktuality

Vítězství na Stříbrném superpoháru v Olomouci pro T-BALL

V neděli 3.6.2012 jsme se vypravili s t-ballem na Stříbrný superpohár do Olomouce, který nám měl zajistit účast na Zlatý superpohár do Prahy. Stačilo se umístit na stříbrném do 4.místa. Po celou dobu turnaje nám krásně svítilo sluníčko, takže jsme si den plný baseballu užívali dosytosti. Náš tým Arrows Ostrava, Klasik Frýdek Místek, Piráti Žacléř, Sparks Mladé Buky, Rytíři Trutnov a Skokani Olomouc se utkali systémem každý s každým ve velmi napínavých utkáních, kdy šest zápasů z patnácti skončilo rozdílem jediného bodu a další tři zápasy rozdílem bodů dvou. Do 1.utkání jsme nasoupili proti domácím Skokanů a sehráli jsme s nimi velice napínavý souboj, kdy Skokani ještě po 3.směně vedli 5:3. Nám se ale v další směně podařilo vyrovnat a v poslední dokonce stav obrátit na konečný výsledek 7:8 a to také zásluhou běžeckého homerunu naší tryskomyšky Míši Kovaly. Druhé utkání jsme odehráli s pro nás neznámi Rytíři z Trutnova, kdy hned v 1.směně jsme se ujali vedení s pěti doběhy a opět se na tom podíleli Míša Kovala a Kuba Šín svými odpaly daleko do vnějšího pole a s tím spojenými dalšími běžeckým homeruny. V dohrávce udělali Rytíři čtyři body. V dalších směnách jsme ale měli navrch a tento zápas jsme vyhráli výsledkem 11:9. Po malé pauze jsme hned nastoupili do 3.utkání proti taky neznámým Sparks z Mladých Buků, kdy nám od první směny soupeř nedokázal vzdorovat a vyhráli jsme tento zápas jednoznačně 15:6. Po lehkém obědě jsme šli do nejvyrovnanějšího zápasu proti Pirátům ze Žacléře. Bohužel se změnou hřiště. Toto utkání se odehrálo na travnatém povrchu, což se nakonec ukázalo pro nás jako handicap. Naši t-ballisté se nedokázali vyrovnat s odpaly, které končily zaseknuté v trávě, a toto utkání jsme dohráli jako jediné s prohrou o bodík 13:14.

Současně probíhaly i dovednostní soutěže Masters, kde změřily hráči své síly v soutěžích hod na přesnost, odpal na dálku, běh po metách na čas a týmovou souhru na čas.

Nejlepší výkony v dovednostních soutěžích předvedli:

nadhoz: Denisa Rafaelová (Arrows Ostrava)

odpal: Damián Lapiš (Klasik Frýdek Místek)

běh: Martin Demuth (Piráti Žacléř)

souhra vnitřního pole: Arrows Ostrava

A už nám zbývalo odehrát jen poslední utkání proti Klasikům z Frýdku-Místku, ve kterém se nám velmi povedli hned první dvě směny, kdy jsme vedli už 10:2. Musím zmínit i to, že naši t-ballisté věděli, že bojují o 1.místo v konečném pořadí turnaje a byla jim slíbena odměna v podobě, že půjdeme všichni společně místo nějakého tréninku na bazén. Zápas jsme nakonec vyhráli 14:10 a na bazén se jde 28.6. :-)))

Konečné pořadí turnaje:

  • 1. místo ARROWS OSTRAVA
  • 2. místo SKOKANI OLOMOUC
  • 3. místo KLASIK FRÝDEK MÍSTEK
  • 4. místo RYTÍŘI TRUTNOV
  • 5. místo PIRÁTI ŽACLÉŘ
  • 6. místo SPARKS MLADÉ BUKY

Ještě musíme našim t-ballistům ve složení František Gurecký, Míša Kovala, Marek Karlovský, Kuba Šín, Kuba Štencel, Adam Gřeš, Denisa Rafaelová, Eliška Polachová, Vilda Vágner, Zojča Slaná, Mirek Dostál, Dorka Saviola, Terezka Karčová, Danek Surý moc poděkovat za skvěle odvedené výkony a za super práci "týmu". A samozřejmě nesmíme zapomenout vyjádřit velký dík za povzbuzování rodičům a sourozencům.

Díky moc všem, bylo to skvělé a už se moc těšíme na Zlatý superpohár do Prahy.

  • Tým: Coachpitch U10