Klub - Aktuality

Juniorky skončily na MČR páté

Pouhý jeden bod nás dělil od zisku medaile. Nemusíme ale litovat, na turnaji jsme předvedli skvělé výkony od začátku do konce a jak se později ukázalo, vítěz onoho klíčového zápasu se stal novým juniorským mistrem.

Do Prahy jsme odjížděli v sestavě dvanáct hráček a tři trenéři (Luboš David, Lucie Čubíková, Jana Štůsková), v Praze už na nás čekaly dvě posily ze Spectra Praha. Ostravu jsme opouštěli s cílem umístit se lépe než předchozí rok, kdy jsme skončili až na předposledním 7. místě, a získat zkušenosti z kvalitního turnaje, protože tým byl složený z výrazně mladých hráček. Ve skupině nás čekali dva loňští medailisti – Storms Řepy a Kotlářka Praha, a nepředvídatelný Joudrs Praha.

Nejtěžší soupeř přišel hned na začátku. Proti dravému týmu Storms složeného z leváků pálkařů a hráček extraligy stavíme obranu schopnou reagovat na krátkou hru. Do kruhu dáváme takticky Káju Davidovou, s jejímž nadhozem mají Řepy zpočátku problém. I tak ale ve 4. směně prohráváme 3:7. Pak ale přijde smršť, jakoby si tým uvědomil, proč na turnaj přijel. Od té doby až do posledního našeho autu turnaje tým bojuje jako jeden muž – na pálce, v obraně i na lavičce. Zápas se Storms díky agresivnímu útoku a plnění signálů obracíme na 9:7. Za pár minut už nastupujeme proti Kotlářce, která stejně jako Storms nasazuje to nejlepší. Za nás se představí na nadhozu pražská posila Ája Strnadová a Kotlářce nedovolí téměř nic. V útoku pokračujeme agresivní hrou a brzy se dostáváme do vysokého vedení. V zápase si svou juniorskou nadhazovačskou premiéru prožije mladá Bára Štůsková, která předvede koncentrovaný výkon a pálkařky z Dejvic drží taky zkrátka. Ze zápasu odcházíme s druhým vítězstvím 11:2 a víme, že se ve skupině umísťujeme na 1. místě, i když nás čeká ještě jeden soupeř. I přesto nastupujeme proti Joudrs s cílem vyhrát, což se daří s výsledkem 9:3.

Základní skupinu vyhráváme a čeká nás druhý z vedlejší skupiny. Víme, že jde o zápas, který nás v případě výhry posune do první trojky, v případě prohry do spodní části. Po tuhých bojích ve vedlejší skupině skoční na druhém místě Ledenice. Už od začátku je jasné, že půjde o vyrovnaný zápas, který rozhodne jeden odpal nebo jedna chyba. Nasazujeme nejlepší sestavu, která podává v obraně skvělé výkony. Na pálce nám chybí ale trochu štěstí, i když třikrát obsadíme mety, chybí závěrečný odpal. Po sedmi bezbodových směnách jdeme do tiebreaku. Ten nakonec ovládnou Ledenice, které domů dotlačí jeden bod. Zápas končí 0:1 a na všech je vidět, jak moc prohra mrzí. Po krátké pauze nás čeká ale další utkání a holky naštěstí nic nevzdávají. Systém nám opět přidělí Storms a i tentokrát jde o těsný zápas končící tiebreakem. Do něj jdeme za stavu 3:3 a bohužel i opět odcházíme poraženi po chybě našeho vnějšího pole. 3:6 je ale výsledek, za který se rozhodně nemusíme stydět.

V neděli nás už čeká jenom jeden zápas, o páté místo. Proti nám se nakonec staví Kunovice, které paradoxně stejně jako my skončily po základní části na prvním místě. I tentokrát jde o vyrovnaný zápas plný odpalů a zákroků v poli. Štěstí se tentokrát usměje na nás a odcházíme s vítězstvím 5:4 a celkovým pátým místem v turnaji.

Co říci závěrem? Snad jen všechny pochválit, a to opravdu všechny. Za chuť hrát. Za chuť rvát se o výhru a nic nevzdávat. Za minimum chyb v obraně (do 10 za celý turnaj). Za pěkné zákroky v poli. Za koncentrované výkony na pálce, kdy jsme se mohli spolehnout na celý line up. Za splněné signály (všechny!). Za pěkný softball, který naše holky předvedly, a na který byla radost pohledět. Musíme taky poděkovat Áje Strnadové a Dádě Dufy Dufkové, které do týmu zapadly hned od začátku, a bez nichž bychom nepředvedli to, co jsme předvedli.

HOLKY, DĚKUJEME!

Lucie Č., Luboš D. a Jana Š.

  • Tým: Softball U20