Arrows - Olomouc

Sobotní sérii o šance na play off začal na kopci za domácí Boris Bokaj, kterého hned v první směně dostal do problémů dvoubodovým homerunem Voják. Domácí ale tentokrát nečekali na závěrečný tlak a hned v dohrávce překlopili vedení na svou stranu po sérii hitů a především tříbodovém homerunu Aleše Navrátila. Po chvilce klidu se situace opakoval, ve třetím dějství zopakoval Voják odpal za plot za dva body. Vyrovnyný stav trval až do páté směny, kdy Aleš Navrátil solo homerunem zvedl stav na 5:4. Po dalších dvou bodech v šesté směně domácí přešli do komfortnějšího vedení homerunem Jakuba Malíka, hosté se ale nevzdávali, v každé směně bodovali a teprve dohrávka osmé, kdy Arrows explodovali pěti doběhy, přinesla uklidnění a střídající Jan Tomek pak v klidu utkání zavřel.

Večerní duel pod světly začal za domácí Michal Lisko proti Shannonovi. Olomouc se opět ujala vedení, Arrows opět dvěma body otočili na svou stranu díky homerunu Petra Čecha. Po chybách obrany Skokanů přidali domácí bod ve druhé směně, hosté snížili ve třetí, Ostrava navýšila vedení na dva body ve čtvrté. Pak se dlouho nic nedělo, až v sedmé směně Olomouc snížila na rozdíl jediného bodu. To už byl na kopci za domácí Marko Vykoukal. Utkání spělo do dramatického konce, ve kterém se tentokrát naplno ukázala síla ostravského bullpenu, v deváté směně dominantně levoruký Jan Řeháček poslal zpět na lavici po třech nadhozech nejlepšího pálkaře hostí Shannona, který v utkání měl triple a solo homerun, poté posledního pálkaře Skokanů zavřel opět Jan Tomek.

Dvě vítězství drží stále šance na play off, po týdenní reprezentační přestávce jedeme do Prahy na Titans a pokusíme se prodloužit sérii tří vítězství, zatímco rival v boji o poslední postupové místo Technika Brno hraje tři zápasy s doposud vedoucími Eagles.