Nakoplo mě první KO!!! Osobnost zápasu s Draky Brno Lukáš Dekýš.

Ve třinácti jsem chtěl být jiný!

První  KO mě naKOplo!!!!

Říká osobnost zápasu Arrows:Draci 25.8. 19:00 Arrows Park.

Říká Lukáš Dekýš  21 letý boxer  člen Boxing Clubu Poruba, několikanásobný Mistr České republiky v kadetech, juniorech a teď naposledy i v mužích váhy  60kg.

Začátky nebyly jednoduché, k boxu jsem se dostal v 13 ti letech , kdy jsem měl za  vzor  staršího  šestnáctiletého kamaráda , ten přišel za námi na dvůr a v ruce držel mistrovský pohár. Tak jsem si říkal, že to zkusím a začal jsem trénovat.

Co první zápas?

Po krátkém zamyšlení Lukáš pokračuje … přesně si pamatuji bylo to 15.ledna 2011 a boxoval jsem se starším borcem o dvě váhy výše a měl jsem pocit po prvním kole, že mu docela stačím, ale  přišla jedna rána ve druhém kole a bylo po zápase KO… krátce jsi nahoře a dlouho dole… Za dva měsíce od svého prvního KO jsem jel na Mistrovství  republiky kadetů a to jsem vyhrál. Vše zlé je k něčemu dobré …uzavírá sympatický Lukáš.

No a pak to už šlo samo…

2012 – Mistr v kadetech – vicemistr v juniorech - republika mužů kde bojoval jsem s arménským borcem, sice prohra, ale skvělá zkušenost…

2013 – vicemistr v juniorech

2014 – Mistr ČR v juniorech

2015/6 – Vicemistr v mužích

A v loňském roce 2017 Mistr ČR v mužích váha 60kg.

Na ME 5.místo a na MS 16.místo.

Samozřejmě bez tréninku min. 4 x týdně a dobré životosprávy  to nejde …

….a přítelkyně Ester doplňuje ….já trénuji  taky!  Sice pouze kondičně, ale když už chodím s boxerem tak to musím.  Je to super sport na udržení fyzičky.

Na sobotní baseballový zápas se těším a baseballovým míčkem jsem ještě nikdy neházel, tak uvidíme, uzavírá Lukáš.

Boxing Club Poruba byl založen v roce 2009 trnenérem Mirkem Toračem, bývalým reprezentantem a několikanásobným Mistrem Československa.

https://www.facebook.com/Boxing-club-Poruba-172551579484043/

http://www.boxingclubporuba.cz/