Klub - Aktuality

Zimní příprava žaček

V sobotu 30.3. skončila zimní příprava týmu žaček U13 posledním softballovým halovým turnajem ve Vřesině. Softballové přípravné turnaje proběhly celkem dva za účasti našich tradičních moravských soupeřů Sever Brno, Cats Brno, Olympia Blansko a Snails Kunovice. Hráčky Arrows obsadily na turnajích 2. a 3. místo, ale o umístění nám tak docela nešlo. Důležité bylo zapojit do hry všechny hráčky, včetně nováčků a vyzkoušet si odpaly na živý, mnohdy divoký, nadhoz. Jak se ukázalo, týmy z Blanska a Kunovic jsou letos na nadhozu silné. Náš tým zase disponuje celkem 6 hráčkami, které předvedly, že jsou na prkně velice platné a všechny tak dostanou příležitost během nadcházející Ligy žaček, do které naskočíme již za dva týdny o víkendu 13.-14. dubna v Brně.

Tým žaček má nyní na soupisce 18 hráček, mezi nimiž jsou značné věkové rozdíly, proto jsme i zimní herní přípravu rozšířily o turnaje baseballové Winter League, kde jsme obsadily celý jeden tým v kategorii U11 našimi mladšími hráčkami. Děvčata se po prvním seznamovacím turnaji, kdy se hrálo s menším baseballovým měkkým míčem z nadhazovacího stroje, postupně rozehrála a v celé soutěži jsme nakonec obsadily krásné čtvrté místo a jako jediný tým jsme si připsaly jedno vítězství nad celkovými vítězi ligy, baseballisty Arrows White. Hoši děkujeme!

Starší hráčky pak doplnily jeden z týmů baseballistů Arrows ve Winter League kategorie U13. Ze slov trenéra Pavla Kociňáka, kdy jej děvčata „svou výkonností a přístupem mile překvapila a i ze stran soupeřů a diváků zaznívala samá chvála“ máme velkou radost a těšíme se na naše vzájemná přátelská utkání a další spolupráci.

Nyní nezbývá než zúročit v zimní přípravě nabyté zkušenosti na hřišti, a tak: „Hurá ven za sluncem a za vzduchem!“

  • Tým: Softball U13