U8 na turnaji Rookie Ball U9 v Kunovicicích

V sobotu 18.5.2019 jsme se s našimi benjamínky z U8 vydali na další turnaj ze série Rookie Ball U9, tentokráte na Jížní Moravu do Kunovic. Myslím, že se stejně jako v předchozím turnaji v Olomouci opět parádně zadařilo a tím nemyslím jen počasí 😉 Naše děti dneska předvedly obdivuhodný výkon a zaslouží si obrovskou pochvalu. První zápas proti našim devítkám sice nedopadl podle představ (což se dalo čekat), ale nedostali to zadarmo a to i s posilou z desítek v zadním poli. Možná by to dopadlo lépe, kdybych si pořádně spočítal jejich pálkaře a tak blbě nepřeházel naše pole ve 3.směně ale chybami se člověk učí 🙂
Nicméně v dalších zápasech šla naše hra jen a jen nahoru, děti si pomalu zvykly na nový super nadhoz a drtily soupeře opravdu famózní pálkou. Byly tam k vidění parádní tvrdé line drivy, které profrčely neohroženě kolem celého vnitřního pole (a málem sejmuly náš nadhoz), ale i nádherné fly bally do zadního pole, které krásně dokázaly vyčistit naše mety a poslat většinu běžců domů.
Na druhé straně si děcka dokázaly v dalších zápasech pohlídat obranu, nenechali soupeře beztrestně běhat po metách a ukončovali směny třemi outy místo pěti doběhů. V posledním zápase s Klasikem už ta souhra byla viditelná, kdy jim hned ze startu v první směně vymazali začátek pálky rychlými třemi outy a nedovolili Klasiku více než pár doběhů za 3 směny.
Velmi se mi líbilo, že mají děcka chuť hrát a nevzdávají to i v celkem beznadějných situacích. Speciálně to platilo pro zápas s Arrows Blue (naše regulérní 9), kdy jim tam devítky běhaly po metách, ale oni se snažili a šli po každém autu jak vlčák po uzeném. A postupně byli schopni již jim nadělit i 2 auty ve směně. Na druhé straně jsme již v poslední směně měli taky náběh na 5 bodů (kdyby nám neukončili zápas), kdy byly 3 doběhy, obsazené plné mety a na pálku šli naši power hitteři Jolča s Aldou 🙂 Nebo případ první směny se Skokanama, kdy jsme začali na pálce, dostali rychlé 3 outy a v dohrávce první směny nám Skokani nadělili 4 body. Nicméně děcka to nevzdaly a hned v druhé jim to vrátili 5 doběhy, ubránili dohrávku bez ztráty kytičky (bodu) a ve třetí ještě další body přidali.
Taky se nám dostalo pochvaly od trenéra (a zároveň organizátora akce) Kunovic, který velmi ocenil naši hru s tím, že proti nám vždy velice rádi hrají...tak to opravdu potěší 🙂

Ačkoliv se nehrálo na výsledky, tak zcela určitě (nejen děti) potěší, že kromě jedné prohry jsme velmi statečně vybojovali 3 vítězství. Oplatili jsme tak porážku Kunovicím, které nás posledně deklasovaly v Olomouci a tentokráte jsme vysoko porazili Klasik, se kterým jsme posledně hráli parádní remízu.
Nicméně hlavní je, že jsme si to všichni pořádně užili, děcka se u toho pobavily a v neposlední řadě získaly cenné zkušenosti na příští rok, kdy budou hrát Rookie Ball regulérně. Tomu jsme se snažili podřídit hru a sestavu, tak aby si děti vyzkoušely různé posty (které zatím dokáži zvládnout) a snažili se je střídat mezi vnějším a vnitřním polem tak jak jen to šlo.

Celá tahle sranda by nebyla samozřejmě možná bez pomocí trenérů, kteří děti parádně připravily a taky bez pomoci rodičů, kteří zásadně pomohli všude kde mohli a taky je bylo vždy slyšet při našich zápasech. Obrovský dík samozřejmě patří organizátorům ze Snails Kunovice, kteří pro nás nachystali parádní počasí, hřiště, rozhodčí, zázemí, občerstvení, dobrou náladu a úsměvy.