Zakončení sezóny 2019 Arrows

Plakety předány 

V neděli za pěkného počasí proběhlo předání ocenění nejlepším hráčům a hráčkám Arrows Ostrava za sezónu 2019.

Přítomné rodiče, hráčky, hráče a trenéry přivítali na hřišti viceprezident Klubu Petr Kovala a Prezident Radim Kepák. V sobotu podvečer proběhl v Praze Gala večer českého baseballu, kde Arrows získali skoro všechna ocenění. „Pokusíme se přenést tuto slavnostní atmosféru i do dnešního dne,” uvedl Prezident Klubu Kepák ve svém zahajovacím proslovu.

Mezi Mistry Evropy U23 má Arrows výrazné zastoupení: Kubica Jakub, Satoria Ondřej, Novotný Radim, Ondra Tomáš. Mezi seniorskou reprezentací, které opravdu o kousek unikl postup na OH 2020 v Tokiu, pak jsou: Jakub Malík, Ondřej Satoria, Boris Bokaj, Tomáš Juněc a hostující Skokan, Jakub Voják. Mezi Mistry Evropy U12 pak najdeme Jonáše Martinčáka. V reprezentaci žen v softballu nás reprezentovala Tereza Kubicová, tvář Mistrovství Evropy pořádaného v Ostravě, a další mladé reprezentantky: Saviola Barbora, Burkovičová Marina, Kovalská Karolína a mezi reprezentačními trenéry Michal Lisko, Aleš Navrátil a Pavel Burkovič.

Následně Prezident Arrows připomněl sobotní Gala, kdy v Paspově sále v Praze byli vyhlášeni mistři sezóny 2019 Arrows, kteří obhájili loňský titul.

Individuální ocenění:

Terrell Joyce získal cenu za nejlepšího pálkaře Extraligy v základní části.

Terrel Joyce dokázal odpálit nejvíce homerunů, celkem 17.

Ceny za play-off, tedy zápasy Czech Series, pak zůstaly všechny v Ostravě.

Nejlepším pálkařem play-off se stal Radim Novotný.

Nejlepším nadhazovačem play-off pak Ondřej Satoria.

Nejužitečnějším hráčem Czech Series byl vyhlášen Alexander Rubanowitz.

Cenu Osobnosti Extraligy, o které rozhodují sami extraligoví hráči, získal ostravský a reprezentační nadhazovač Boris Bokaj, pro kterého je to již druhá individuální cena po loňském ocenění za nejlepšího trenéra. 

Poté Prezident Klubu krátce zhodnotil, co se všechno v Arrows parku letos událo.

Letošní sezóna Arrows byla výjimečná nejen po sportovní stránce, ale i po organizační.  „Dobudovali jsme areál, osvětlení na hřišti B, novou tribunu na hřišti B a nový videoboard na hlavním baseballovém hřišti,” připomněl prezident Klubu Radim Kepák. Uspořádali jsme Mistrovství Evropy žen za účasti 23 národních týmů, byla to obrovská sportovní akce pořádaná ve spolupráci s polskými kluby Silesia Rybnik, Gepardy Žory a Klasikem Frýdek Místek. Dostali jsme příslib pořádání Mistrovství světa v softballu žen.

Baseballoví veteráni si užili naší pohostinnosti u příležitosti Turnaje veteránů +40. Softballové žákyně zde měly své Mistrovství ČR a řadu dalších. „Žádná z těchto akcí by nebyla možná bez pomoci hráčů, hráček, rodičů a přátel Klubu,” doplnil Radim Kepák.

Dále můžeme být hrdí na:

Jsme jedno město a jeden tým.

A nic z toho by se nevybudovalo bez hráčů, hráček, rodičů, trenérů a přátel Klubu Arrows,  který letos slaví již 46. výročí od založení.

Následovalo oceňování jednotlivých hráček a hráčů, které moderoval viceprezident Klubu Petr Kovala a ocenění přebírali plakety od svých trenérů a trenérek.

kategorie nejlepší nadhazovač nejlepší pálkař MVP - nejužitečnější hráč skokan roku nejlepší polař
T-ball
U7   Kuchařík Daniel  Vargová Nicole Krejzek Matouš  
U8    Agel Jakub Sionko Šimon Zmija Jakub  
Coachpitch
U9   Surý Michael Stöhr Jan Drastich Filip Varga Samuel
U10 bez individuálních ocenění
Baseball
U11 Duda Filip Osmančík Eliáš Robenek Vítek    
U13 Martinčák Jonáš Pigula Alexander Lacina Adam Olejník Robin  
U15 Votava Filip  Matyáš Pjontek  Šimon Všetečka    
U18 Šín Alexandr  Dudek Emil  Kovala Michal    
U21 Satoria Matěj  Novotný Radim  Kubica Jakub    
Softball
U13  Večeřová Lucie Karstenová Nikita  Školoudíková Tereza Kotásková Tereza  
U16  Slaná Zoe  Burkovičová Marina  Burkovičová Marina    
U20 Burkovičová Robina   Saviola Barbora  Hanáková Karolína    
ženy  Burkovičová Robina Poláchová Eliška Slaná Alexandra    

Celé setkání uzavřel prezident Klubu krátkým poblahopřáním všem oceněným a poděkováním trenérům a rodičům za celoroční práci.

Hlavní cíle pro nejbližší léta jsou:

Na úplný závěr pak Prezident Klubu poděkoval všem našim partnerům, sponzorům a zejména pak Statutárnímu Městu Ostrava, Moravskoslezskému kraji, Městskému obvodu Poruba a popřál všem hodně síly k dosažení všech cílů.