Summer Camp ‘20 je již minulostí

V minulém týdnu proběhl v Arrows Parku od pondělí do pátku klubový kemp, kterého se zúčastnilo 40 hráčů a hráček Arrows ve věku od 6-ti do 14-ti let. 

Starší hráčky softballu a hráči baseballu si na kempu měli možnost zdokonalit své herní dovednosti pod vedením extraligových hráčů a reprezentantů Kuby Grepla, Radima Novotného, Dana Černého a Báry Savioly. Denní program byl rozdělen do třech bloků obrana, útok a herní část. Vyvrcholením kempu pro nejpočetnější baseballovou skupinu bylo mezinárodní přátelské utkání s týmem U12 Barons Wroclaw.

Nejmladší skupinu tvořili hráči T-ballu a coachpitche od 6-ti do 10-ti let. Pro tuto skupinu byl celý program tvořen krátkými tréninkovými a herními bloky. Zde jsme se zaměřili, v souladu se společným názvem pro tyto kategorie “FUNball”, na získávání základních dovedností zábavnou formou. Leitmotivem celého týdne bylo plnění úkolů programu Rallycup. Postupně tak děti získávali do svých kartiček nálepky v barvě úrovně složitosti a to v dovednostech házení, chytání, pálení, běhu po metách a také obecných znalostech. Denní program byl prokládán množstvím her s prvky baseballu. Nejmladší skupině se celý týden věnovali Luisa Uhlářová, Kamil Vardan a Tomáš Grepl.

Z počátku týdne počasí příliš nepřálo a tak byl prostor i na teoretickou část, kdy se v sálech restaurace starší i mladší věnovali nejen mentálnímu přístupu, ale i obecným a herním znalostem. V úterý všichni trávili část dne i v tělocvičně, kde se všechny skupiny věnovali nejen dovednostem baseballu resp. softballu, ale i dalším hrám. 

Zpestřením týdenního programu starších i mladší skupiny byly pondělní a středeční kondiční tréninky zaměřené na pohybovou průpravu pod vedením Otto Pospíšila.

Na závěr kempu si potom v pátečním horku všichni hráči patřičně užili “slajdování na mokro”.

Věřím, že si všichni hráči i hráčky letošní Summer Camp ‘20 patřičně užili a krom vědomostí si také odnesli spoustu zážitků. Všem, kdo se na letošním kempu podíleli patří velký dík!