Klub - Aktuality

Žákyně zvítězily také ve 3. kole Superligy

Na vítězné vlně se vezou naše žákyně, které v letošní sezoně podávají dobrý výkon v základní části Superligy, divizi Morava. 

O uplynulém víkendu jsme se podívaly za humna, do Opavy, kde místní klub HIT uspořádal moc pěkný turnaj. V sobotní základní skupině jsme zahájily proti domácím s Terkou Školoudíkovou na nadhozu. Postupně jsme soupeřům nadělily celkem 10 bodů a povolily jen 3. Padlo pár krásných hitů odpálených na nadhoz i tos a dobře jsme se rozehrály na další soupeře. Následovala delší pauza a výborný domácí guláš s láskou připravený opavskými rodiči. Další dvě utkání dne už byla o poznání méně vydařená na pálce, když míče létaly polařům přímo do lapaček. V zápase proti Snails Kunovice jsme si navíc díky menším chybám v obraně a zásadní běžecké na metách dokonce uhrály prohru 2:3. V posledním zápase s Cats Brno tak chceme vyhrát a nadhazovat jde Lucka Večeřová, která na soupeře platí. Cats staví svou nejsilnější nadhazovačku, ale tentokrát se nám podaří skórovat hned v první směně, kdy naše nejrychlejší Vilma Ondryášová doběhne pro první a dlouho jediný bod zápasu. Další dva bodíky stáhneme v poslední směně a vítězíme 3:0. Končíme první v základní skupině, což znamená pozdější vstávání v neděli a semifinále se Snails.
 
Celou noc ze soboty prší, ale hřiště v Opavě vše v pohodě vsáklo, takže můžeme pokračovat beze změny rozpisu. V obraně si se Snails poradíme a hned první pálka se nám vydaří. Doběhneme si postupně pro maximálních 6 bodů ve směně. Ve druhé přidáme ještě jeden, ale soupeř pak střídá nadhoz a pomalejší nám dnes moc nesedí, a tak další doběhy již nepřidáme. Konečné skóre 7:0 nás posouvá do finále, ve kterém již potřetí vyzveme domácí Hit Opava. Tribuna hraje důležitou roli ve finálovém zápase a obě strany povzbuzují hodně hlasitě. Chvíli si na situaci zvykáme. Terka Školoudíková podává velice soustředěný výkon na nadhozu a nakonec povolí pouze jeden hit v celém zápase. A Opavě se z něj nepodaří skórovat. Výborný výkon podává také opavská nadhazovačka. Ve třetí směně si však vybírá slabší chvilku a Saši Brychlecové se podaří obsadit singlem z tosu na osm metu a na sérii divokých nadhozů nakonec doběhnout až pro jediný vítězný bod zápasu. Zatím nejtěsnější výsledek finále. Krásný zápas.
 
V nejbližších trénincích a 4. kole Superligy víme na co se zaměřit, abychom byly lépe připravené na zápasy se silnějšími soupeři z divize Západ, které přivítáme v kole Nadstavby v Arrows parku první říjnový víkend.
 
Tým Arrows žákyně U13: Veronika Knapová, Vilma Ondryášová, Alexandra Brychlecová, Barbora Košatová, Lucie Večeřová, Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Elen Sionková, Nela Strachotová, Jolanta Ruszová, Anna Horníčková, Šarlota Bogdalíková, Antonina Koniarska
 
Fotogalerie zde
  • Tým: Softball U13