Klub - Aktuality

3. kolo CBL v Brně přineslo opět 3. místo

Minulou sobotu 5.9. nás čekala cesta do Brna na 3. kolo coachballové ligy U11. Počasí v areálu SK Sever Brno nám přálo a hned dopoledne nás přivítal příjemný slunečný den. Turnaje se tentokrát zúčastnilo 5 týmů - Arrows Ostrava, Locos Břeclav, SK Sever Brno, Olympia Blansko a Snails Kunovice. 

V 11:20 nás jako první čekalo utkání s Olympií Blansko. Kluci hned od začátku předváděli pěknou hru v útoku, na pálce se jim dařily odpaly do vnějšího pole a tak po velmi solidní hře skončil zápas naším přesvědčivým vítězstvím 15:5.

Po pauze, ve které jsme se schovali do chladivého stínu stromů, jsme nastoupili do druhého utkání proti suverénnímu lídrovi naší divize - týmu Locos Břeclav. S jednoznačným favoritem utkání jsme drželi krok celou první směnu a, i když se postupně projevila síla protivníka, kluci znovu předvedli pěknou hru. Sice jsme prohráli, ale výsledek proti takto silnému soupeři nebyl nijak zahanbující - 5:16.

Třetí utkání se hned od začátku proměnilo v tuhou bitvu s domácím týmem SK Sever Brno. V první směně jsme se další pěknou hrou ujali vedení, soupeř ale také skóroval a následně otočil vývoj utkání ve svůj prospěch. Hned další směna pak přinesla naše vyrovnání, kdy kluci zabojovali a dotáhli soupeře. Po další směně, která skončila bez bodu na obou stranách, nás čekala směna poslední. Obsadili jsme 3. metu a byli jsme velmi blízko k bodu, který by nás poslal do vedení. To se nám nakonec nepodařilo a v dohrávce jsme naopak jeden bod obdrželi.  Po oboustranně vyrovnaném, krásném a napínavém utkání jsme zápas prohráli 6:5.

Čekalo nás poslední utkání proti Snails Kunovice. Bohužel, kluci do tohoto zápasu vstoupili bez respektu k soupeři, který do této chvíle sbíral jen porážky. Klukům se toto podcenění vymstilo hned v první směně, kdy obdrželi maximum 6 bodů. Po celý zbytek zápasu pak tahali za kratší konec a už se nepodařilo vývoj utkání zvrátit. A tak jsme, po prohospodařeném začátku, prohráli zaslouženě 13:8.

Tento poslední zápas byl černou tečkou za jinak vydařeným sportovním dnem. Zbylá 3 utkání se nám herně dařila a i přes to, že jsme ne všechna vyhráli, s předvedenou hrou jsme byli spokojení. I přes 3 porážky nás výsledky ostatních zápasů a “kolečko” poslaly na konečné 3. místo. Zároveň víme, na co se dále v tréninku zaměřit, abychom příští víkend (18. - 20.9.) na Open poháru v Hluboké nad Vltavou byli zase o něco sehranější.

Po dlouhém dni si část týmu ještě zpestřila cestu domů a to zastávkou v Arrows parku, kam jsme zamířili podpořit naše baseballisty v semifinálovém zápase s Kotlářkou Praha. 

Tým U10 reprezentovali: Matěj Dobeš, Kuba Štefek, Andrej Dvořák, Michael Surý, David Opravil, Jan Stőhr, Jan Světlý, Sebastian Olsson, Samuel Varga, Jakub Agel, Šimon Sionko a Tomáš Strachota.

 

Fotogalerie zde.

  • Tým: Coachpitch U10