Z finálového kola U9 v Opavě vezeme zlato

V sobotu 10.10. nás čekalo poslední odložené kolo MS Coachpitch League U9 v tomto roce, které se odehrálo v areálu SK HIT Opava. Z důvodu vládních nařízení nemohli být přímo v areálu přítomni rodiče hráčů. Ti si však svou cestu našli a neúnavně povzbuzovali své týmy za oplocením z kopečku, který se nacházel za backstopem. 
Ke svému prvnímu utkání nastupujeme proti domácímu Hit Opava, i když jako domácí jsme v zápise uvedeni my. Začínáme tedy v poli a nedovolujeme hráčům Hitu téměř nic. Po ospalém začátku i z naší strany se postupně dostáváme do rytmu a jistě směnu po směně navyšujeme své vedení. Výsledné skóre se zastavuje na konečných 13:4 v náš prospěch.
Abychom dodrželi předepsané hygienické pokyny, tak si týmy při závěrečném nastoupení vzájemně mávají čepicemi a tleskají.
Hned v zápětí nás čeká druhý a zároveň poslední zápas této sezóny, konkrétně proti Klasiku Frýdek-Místek. Soupeř přijíždí na turnaj s omlazeným týmem, což se záhy projevuje. Naši borci jsou očividně sehranější a jistější jak na pálce, tak v poli. S přehledem kráčíme k zaslouženému vítězství 16:2.
Celý turnaj jsme odehráli s 10 dětmi a tak dostali všichni stejnou příležitost si zahrát a užít hru. Každou směnu v poli odpočíval v dougoutu jiný hráč a na pálku chodili všichni. Snažili jsme se různě střídat posty ať si kluci vyzkouší nové pozice.
Po odehrání posledního zápasu mezi Hitem a Klasikem následuje vyhlášení celé MS Coachpitch League U9. Symbolicky nastupujeme na 1.metu pro celkového vítěze ligy. A to zcela zaslouženě, protože jsme vyhráli všech 6 utkání s celkovým skóre 79:28. Děti obdržely medaile a pohár, což je krásná odměna za jejich celoroční práci.
Na závěr bychom chtěli poděkovat rodičům za jejich podporu na všech turnajích, neúnavné fandění a nadšení. Doufejme, že nám doba umožní co nejdříve návrat k normálu, abychom mohli společně opět s dětmi rozvíjet jejich dovednosti a nadšení pro hru samotnou. 

Tým Arrows U9 v Opavě: Kuba Agel, Maty Krejzek, Dan Kuchařík, Zack Minton, Alex Ryška, Šimon Sionko, Tom Strachota, Kuba Štefek, Sebi Olsson a Honza Světlý.

Na celkovém vítězství se dále podíleli: Tobi Válek, Kubko Zmija, Maty Děngl, Kuba Šícha, Niki Vargová a trenéři Kača Popelková, Denisa Agelová a Michal Sionko.

 

Fotogalerie zde.