Žákyně úspěšné na domácím turnaji

Nejvyšší soutěž kategorie U13, Superligu žákyň jsme letos opět zahájili na domácí půdě. V soutěži letos poměříme síly s týmem Hit Opava, pražskými Eagles a dvěma celky Joudrs Praha. Po odchodu hned pěti našich zkušených hráček do vyšší věkové kategorie, máme tým doplněný několika nováčky.

Stejně jako loni nás v prvním zápase čeká šikovný tým hráček Hit Opava. Průběh zápasu je velice napínavý, ani jeden tým nemá mnoho příležitostí skórovat, na prkně se představují nadhazovací jedničky. První tři směny jsou oba týmy bez bodu, ve čtvrté směně díky našemu zaváhání v obraně soupeř dvakrát skóruje. My bohužel své šance v útoku ve čtvrté směně nevyužíváme, pro bod se podaří doběhnout jen jednou. Po třech nevyužitých šancích na úspěšný odpal z tosu necháváme v tomto zápasu na metách celkem 3 body a soupeř si připisuje vítězství 2:1. 

V dalších zápasech prvního hracího dne nás dále čeká tým Joudrs B, kde si výrazně polepšíme v útoku. Hra neuvěřitelně rychle ubíhá, útok se nám daří od první směny, kdy se ujímáme vedení 3:0, postupně navyšujeme a zaslouženě vítězíme 10:6. Velice úspěšnou premiéru na nadhazovacím prkně má za sebou nadaná Nela Strachotová, která v prvním zápase kariéry rozdá hned 5 SO ve čtyřech směnách. Poslední zápas dne proti Eagles hezky plyne, naše děvčata si věří, na pálce se nám daří a připisujeme si druhou výhru ve skupině s konečným skóre 7:0.
 
V něděli nás čeká zápas s týmem pražských Joudrs, kteří po ranní prohře s Opavou vstupují do zápasu s námi určitě stejně odhodlaní jako my poprat se o účast ve finále turnaje. Nenecháváme nic náhodě a na prkno stavíme Terku Školoudíkovou. Strategie nám vychází, Terka drží soupeřky a nám se naopak v útoku daří v prvních dvou směnách hned třikrát skórovat. Po vítězství ve velice pěkném zápase tak jdeme do finále z druhého místa ve skupině. Prvním finalistou jsou opavské "kachny", jak si družstvo Hit Opava samo přezdívá, které prolétly základní skupinou bez jediné prohry. Ve finále se ujímáme vedení 1:0 již v první směně, Opava však ihned odpovídá dvěma doběhy. Po zbytek zápasu sice na pálce poctivě bojujeme, naneštěstí si hned několik našich pálkařských opor vybírá slabší chvilku v nesprávnou chvíli. Opava zaslouženě, a opět těsně, vítězí i ve finále s konečným výsledkem 2:1.
 
Bilance turnaje, tři výhry, dvě těsné prohry o jeden bod a premiéra pro mnohé hráčky, ať už v zápase vůbec, na nadhozu nebo na metách po úspěšném odpalu. 
 
Tým Arrows žákyně U13: Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Šarlota Bogdalíková, Elen Sionková, Antonina Koniarska, Nela Strachotová, Jolanta Ruszová, Sára Zámostná, Christina Andrade.
 
Fotogalerie zde.