Klub - Aktuality

EXL ŽENY vs JOUDRS / EAGLES

V sobotu nás čekaly hráčky z Pražského Joudrs Praha.
Oba týmy vstoupily do zápasu ukázkově a v první směně se nám i Joudrs podařilo jednou skórovat. Zápas byl dlouho vyrovnaný 1:1. Na prkně skvěle házela Dominika Rampáčková a holky v obraně jí podržely hezkými zákroky. Zápas jsme odehrály bez erroru a nastřílely 7 hitů na pálce. Avšak v dohrávce šesté směny se podařilo Joudrs skórovat a zápas po sedmé směně bohužel skončil prohrou 2:1.

Do druhého zápasu jsme šly s pozitivní náladou, kvůli skvěle odehranému prvnímu utkání. Na nadhozu začínala japonská posila Mariko Goto. V první směně se nám nepodařilo skórovat, ale holky z Joudrs si doběhly pro první bod. V druhé směně jsme se dostaly do vedení 2:1. Poté se nám podařilo bodovat v každé směně a zůstaly jsme ve vedení po celý zápas. Ve 4. směně vystřídala po dobrém výkonu Mariko Goto Dominika Rampáčková. A pak už nám stačilo jen ubránit naše vedení. Díky kvalitnímu útoku a odpáleným 16 hitům jsme slavily výhru 10:6.

Po úspěšně odehraných sobotních zápasech, se tým žen utkal s Eagles Praha. Cílem bylo tento tým dvakrát porazit, jakožto sousedy v tabulce. Od začátku prvního zápasu jsme pálily hit za hitem, a tak tomu bylo až do konce. Přidávaly jsme bod po bodu a díky naší dominantní obraně a skvělé práce nadhazovaček, jsme zvítězily 10:4.

Do začátku druhého zápasu jsme měly jasný úkol, a to navázat na to, kde jsme skončily a hned nasázet body. Přestože se v útoku stále dařilo, náš tým hodně pálil přímo na hráčky a do rukavic. Tolik bodů, co v prvním zápase už nepadlo, ale i tak se nám podařilo dát odpaly v pravou chvíli a stáhnout potřebné body. Náš cíl jsme splnily a vyhrály 5:2.

Domácí zápasy odehrajeme o víkendu 28.8. a 29.8. Budeme se těšit na plné tribuny!!!

GO ARROWS !!!

foto by Ladislav Svěnčík

  • Tým: Softball Ženy