Klub - Aktuality

Vidina play-off se po víkendu s Hrochy Brno vzdaluje.

Čtvrté kolo TOP 6 v bojích o play-off jsme v pátek v Arrows parku přivítali Hrochy Brno. Hned v úvodní směně, na startujícího Matěje Satoriu, se hosté dostali do vedení, když sólo homerun odpálil Tyler Smith. Další sólo homerun Hrochů přidal v druhé směně Jan Pospíšil a hosté vedli 2:0. V dohrávce 2. směny odpověděl stejným metrem Jakub Malík. Jeho HR byl ozdoben čísly 100 a 600 = 100 HR v Extralize Jakuba Malíka a 600 RBI. Jako rozhodující se ukázala být 5. směna. Dobře poskládanými hity proloženými dalším homerunem Dana Ondrouška se Hroši dostali do vedení 6:1. K menšímu dramatu se schylovalo ve směně osmé. Po hitech Grepla, Šmoldase, Malíka a úspěšně složené ulívce Radima Novotného se podařilo stáhnout tři body a snížit tak na 4:6 . Bohužel v dohrávce 9.směny žádné body domácích nepřišly, a tak stav 4:6 v neprospěch Arrows svítil na tabuli až do konce zápasu.

Bezchybná obrana, skvělý Alec Lemmon na kopci a úderná 1. směna byly zdrojem výhry nad brněnskými hrochy v sobotním druhém duelu víkendové série tentokrát hraném v Brně. Hned na úvod Jakub Grepl odpálil single, aby ho vzápětí Kuba Malík svým doublem posunul až na metu třetí. Vše dovršil Martin Šmoldas, který na dva outy levorukému Kennedymu poslal single hit do středu vnějšího pole a oba běžce dostal domů pro body. Další změna ve skóre přišla na začátku 4.směny. A to trochu kuriózně. Kdy při dvou outech a plných metách rozhodčí vyhlásil „balk“ – chybu domácího nadhazovače Večerky, a tak pro třetí a zároveň poslední bod v zápase došel Matyáš Kozel. Alec pokračoval ve svém představení. Odházel vynikajících sedm směn bez bodu a se 7 strike-outy na kontě, aby ho na poslední dvě směny vystřídal a zápas bezpečně uzavřel Boris Bokaj. 

Do nedělního zápasu jsme vstupovali s vědomím, že nás výhra udrží na postupové pozici do semifinále před Eagles.  Hroši věděli, že pokud zvítězí, mají postup do play-off jistý.  Na kopci začal Ondra Satoria, na kterého hned v dohrávce první směny domácí vletěli s vervou a po sérii třech hitů se ujali vedení 2:0. Arrows útoku se na dobře známého Tomáše Ondru nedařilo najít recept až do začátku páté směny. V té odstartoval ofenzívní postup „back to back“ dvoumetovými odpaly Dan Černý respektive Jakub Grepl. Kuba Malík single hitem umožnil bodovat Černému a zároveň posunul Grepla na třetí metu. O srovnání skóre se postaral hitem Radim Novotný, 2:2. Více se z této dobře rozjeté ofenzívy nepodařilo vytěžit, a tak domácí trestali hned v dohrávce téže směny. Dvěma body přehoupli stav zápasu opět na svou stranu, 4:2. Na střídajícího nadhazovače Kellena Croce jsme promarnili velkou příležitost na začátku 7. směny. Z plně obsazených met a jednom outu jsme bod ale nepřivezli. Za to domácí, už na kopci střídajícího Alexe Šína, svůj útok v dohrávce sedmé směny proměnili v uklidňující dva body a stav zápasu navýšili na konečných 6:2.

Naděje na postup do semifinále umírá poslední. Jen už to nemáme ve svých rukou. V posledním víkendu budeme čelit pražskému Tempu. V pátek od 19h a v sobotu od 13h doma v Arrows Parku. V neděli se celá série dohraje v Praze.

Přijďte nás povzbudit. Teď více než jindy bude potřeba vaše hlasivky v bojích o play-off.

 

 

Foto: Ladislav Svěnčík

  • Tým: Baseball Muži