Do ExL play-off bojů letos nezasáhneme

Po posledním hracím víkendu nadstavbové části proti pražskému Tempu je jasné, že v bojích o titul budeme letos chybět. Trojlístek zápasů jsme začali pátečním podvečerním zápasem v Arrows parku. Tempo potřebovalo jednu výhru pro zajištění si příčky v semifinále, proto nasadili své nejlepší nadhazovače a v tomto zápase jsme moc nárok neměli, hodnotí druhá meta Radim Novotný. Hostující Ethan Skuija byl nad síly našich pálkařů. Za šest směn jsme na něj měli pouze tři hity. Na Aleca Lemmona na kopci domácích se Tempo prosadilo v hned v první směně, respektive vše načala chyba v obraně a následným jednometovým odpalem Filipa Smoly se Tempo ujalo jednobodového vedení. Ve čtvrté směně navýšili Pražané své vedení o další bod. Ani po střídání na kopci hostů v sedmé směně se ofenzíva Arrows proti Minaříkovi nezvedla. V osmé směně došlo ke změně i na kopci domácích, na kterém byl k vidění Alexandr Šín. Ten si kromě jednoho strikeouty „připsal“ i dva jednobodové homeruny v podání Marka Minaříka a Filipa Smoly. Konečný stav 0:4, jistota play-off pro Tempo.

Ani ve druhém zápase v Arrows Parku, tentokrát v sobotu po poledni jsme nenašli recept na dobře hrající Tempo Praha. Arrows pálkaři se trápili, o poznání lépe se dařilo hostům. Ti se ujeli vedení hned v první směně, když sebeobětovacím odpalem Michal Zelenka poslal pro první bod zápasu Davida Nevěřila. Druhý bod zařídil sólohomerunem Ondřej Blažka. Poprvé jsme na domácí tabuli zapsali bod až ve třetí směně.  Kdy se podařilo bodovat Radimovi Novotnému po tvrdém odpalu Jakuba Malíka. Ondra Satoria se na nadhazovacím kopci potrápil na začátku ve čtvrté směny. Po dvou metách zdarma stáhnul další bod hitem Matěj Bužga. Za stavu 3:1 pro Tempo jsme v dohrávce páté směny konečně probudili ofenzívu. Tahouni Arrows Kuba Malík a Aleš Navrátil zařídili svými hity tři body, přinutili Tempo vyměnit nadhoz a na chvíli se tak Arrows ujali vedení 4:3. Tempo se ale rozhodlo nedat nám nic zadarmo. Hned v následující směně dvoubodovým homerunem otočil skóre zpět na stranu hostí Kryštof Lukavský. Bohužel další zvrat již nepřišel. Pálky Arrows byly do konce zápasu bezzubé, a tímto se Arrows semifinále hodně vzdálilo.

S ještě lehkou nadějí na postup jsme vyrazili v neděli do Prahy. Matematika s možnosti našeho postupu stále existovala. Při naší výhře a prohrách pražských Eagles a Třebíče bychom čtvrté místo obsadili my. Nedělní zápas na Tempu jsme proti slabší nadhazovací baterii domácích ovládli a vyhráli rozdílem 12:0 po 8.směně. To již však na postup nestačilo, smutnil Radim Novotný. Pražští Eagles si totiž postup pohlídali a vysokou výhrou v Brně nad Hrochy do semifinálových bojů jdou právě oni.

Extraligová sezóna pro nás skončila dříve než obvykle. Čeká nás teď delší herní pauza. Na hodnocení sezóny je ještě brzy. Protože nás na podzim čekají bitvy v Českém baseballovém poháru, kde budeme rozhodně chtít odčinit neúčast v play-off bojích a dojít si poháru pro stupínek nejvyšší. Jako nasazený tým vstoupíme do českého baseballového poháru ve čtvrtfinále, v neděli 25.9 v Arrows parku ve dvojzápase proti Technice Brno.