Klub - Aktuality

Měsíční pauza přišla ženám vhod. Doma urvaly 3 cenné výhry.

V průběhu července měla softballová Extraliga žen reprezentační přestávku. A tak hráčky Arrows Ostrava, které se neúčastnily reprezentační přípravy a ME ve Španělsku měly nařízenou regenerační pauzu a poté navazující individuální trénink s cílem hlavně zapracovat na kondici potřebné pro závěrečnou část EXL a Evropský PVP, na který tým žen odlétá v sobotu 13.8. do Barcelony.

První hrací víkend po měsíční pauze jsme nastoupili proti Ledenicím a lídrovi tabulky Joudrs Praha. V sobotu jsme bezchybnou obranou a silnou pálkou porazili Ledenice v obou zápasech 9:2 a 9:3. Na hráčkách šlo vidět, že jim volno prospělo a zároveň měly hlad po zápasovém adrenalinu.

V neděli jsme do prvního zápasu s Joudrs Praha šli se silnou sestavou a na nadhozu s mladou ostravskou nadějí Zoe Slanou. Ta se ukázala jako skvělá volba pro naši obranu, když pálkařky Joudrs s ní měly po celý zápas velké problémy a pokud už se jim podařilo odpálit, podržela Zoe bezchybná hra našich holek v poli. Na pálce jsme si udrželi „drive“ ze sobotních utkání a po odpalech Kubicové, Savioly a tříbodovém homerunu Mariny Burkovičové šli hned v úvodu zápasu do vedení. Pozitivní bylo, že celý náš lineup byl proti nadhazovačce hostí efektivní, a i ostatní hráčky dobře pálily. Postupně jsme vedení navýšili na 5:0. Přesto v závěru zápasu došlo k dramatu, kde jsme čelili silnému tlaku pražanek, na nadhozu Zoe Slanou střídala Crystine Kistner a ta s pomocí obrany dotáhla zápas k cennému vítězství 5:4. 

Poslední zápas víkendu, a druhý zápas proti Joudrs , jsme ztratili hned v úvodu a už nedokázali bodově odpovědět. Ale jsem velice spokojený s výsledkem víkendu 3:1 na zápasy. Je to slibné i před blížícím se Evropským pohárem, kde chceme jednoznačně hrát o medaile, zhodnotil víkend trenér Pavel Burkovič.

Zoe Slaná víkend viděla takto: „Tenhle víkend byl pro nás skvělý vstup zpátky do sezony. Proti Ledenicím jsme měly skvělou pálku a bezchybné pole. V neděli proti Joudrs jsme zvládly první zápas téměř bezchybně. Mari Burkovičová nám zajistila na začátku zápasu vedení 3:0 díky jejímu homerunu. Druhý zápas se nám už moc nepovedl a přemohla nás únava, ale celý víkend byl skvělá příprava na turnaj ve Španělsku“.

Generálkou před nadcházejícím evropským pohárem bude v týdnu vložené přípravné dvou-utkání s polským týmem, ve středu od 17:00 na Arrows.

  • Tým: Softball Ženy