ŽENY JSOU BRONZOVÉ !

V neděli bylo v areálu Arrows Park k vidění nejen finále ČBP mužů, ale rovněž souboj o třetí místo v ženské softballové extralize. Hlavní trenér Pavel Burkovič hodnotí sérii následovně: 

„Série hraná na 2 vítězná utkání začínala v Praze, sobotní zápas jsme začali v útoku s nulou a soupeř nás překvapil agresivní pálkou a od začátku zápasu skóre navyšoval. Nám se na nadhazovačku Eagles příliš nedařilo a naše obrana často chybovala, ve 3. směně pak na nadhozu Robinu Burkovičovou střídala Crytine Kistner. Hrozivé skóre 2:8 ve prospěch Pražanek jsme ale v 5. směně korigovali na 7:8 z pohledu Arrows a zlepšeným útokem jsme v 6. a 7. směně zápas otočili na 10:8, když od poloviny zápasu Kistner pražské pálkařky dokázala zastavit. Z Prahy jsme si tak odvezli důležitou výhru  a vedení v sérii 1:0.
V neděli v Arrows Parku bylo krásné počasí a množství fanoušků, které dorazilo na stadion bohužel vidělo náš stejně špatný vstup do utkání jako v sobotu v Praze. Eagles šli lehce do vedení  a nám se nedařilo stahovat body a utkání jsme prohráli 5:8. Eagles tak srovnali na 1:1 v sérii a o vítězství a zisku bronzových medailí Extraligy žen rozhodoval poslední zápas. Postavili jsme aktuálně nejsilnější možnou sestavu s odhodláním urvat 3.místo za každou cenu, na nadhozu začala Robina Burkovičová a plánovali jsme utkání zavřít s Kistner. Eagles nechtěly šanci pustit, ve třetí směně šly do vedení 2:0 a po našem jednom doběhu ve čtvrté směně pak navýšily v páté směně už na 4:1. Naše pálka v dohrávce vyšla naprázdno, a k obratu v utkání nám zbývaly dva útoky. Zlom přišel v dohrávce 6. směny, na střídající nadhazovačku Šlancarovou jsme rozjeli skvělou pálku a 6-ti doběhy otočili na 4:7, Eagles vrátili na prkno startérku zápasu Krbcovou, ale její třetí nadhoz poslala Barbora Saviola za plot a stáhla dva body. Stav 9:4 pro Arrows vydržel i v 7. směně kdy už zlomné Pražanky nedokázaly na výborně házející Kistner nic předvést a vypukly obrovské oslavy.

Nesmírně si toho výsledku vážím, po loňském stříbru máme bronz a to je obrovský úspěch, když uvážím, že letos byl tým určitě slabší, protože dvě hráčky odešly studovat do USA a loňská opora nadhazovačka Dominika Rampáčková sezonu vynechala z důvodu mateřských povinností. Ženy Arrows po návratu do Extraligy končí na medailových pozicích a předvádějí nejlepší softball v 49-ti leté historii klubu.“

Tereza Kubicová shrnuje sérii a zároveň děkuje za skvěle vytvořenou zápasovou kulisu: „Všechny tři zápasy byly velmi vyrovnané, skóre se měnilo každou směnu a tak nebylo do poslední chvíle jasné kdo nakonec zvítězí. Ideální softballové počasí přilákalo i hodně fanoušků, kteří nás hodně povzbuzovali a vytvořili neskutečnou atmosféru. Byly to velké nervy, ale plná tribuna nám dost pomohla. Mockrát děkujeme a těšíme se příští rok!“