MČR veteránek Troja 2023

V sobotu 3.6.2023 jsme se zúčastnily softballového turnaje MČR veteránek (40+) v krásném prostředí Trojského areálu SaBaTu v Praze. Naše účast na již 13. ročníku tohoto prestižního turnaje byla premiérová, když se letos našemu zasloužilému trenérovi Bobovi (Miroslav Kaloč) povedlo nás po více než 20-ti letech „dát dokupy“. 
Turnaje se účastnilo celkem 6 týmů: Arrows Ostrava, Black Horses, Joudrs, Ostravská univerzita, Podolí a SaBaT. Některé měly početně velmi silnou hráčskou základnu (např. 25 hráček za Ostravskou univerzitu), některé sotva složily tým (9 hráček za Podolí), my za Arrows byly v slušném počtu 16-ti hráček, včetně posily ze zámoří, nadhazovačky Alice Ringwell-Maškové.
Počasí nám přálo a tak jsme si mohly užít víkendovou akci naplno. Samotný turnaj byl sice pouze jednodenní záležitost, ale stejně jako další zúčastněné týmy, jsme to pojaly nejen jako výbornou příležitost, jak si po X letech skvěle společně zahrát, ale hlavně se vůbec sejít, posedět, pobavit se a společně zavzpomínat na časy, kdy jsme takto jako jeden tým (nejprve VOKD a později Arrows Ostrava) vyrážely na zápasy do Prahy i jinam poměrně pravidelně.  
Jelikož jsme pod vedením Boba téměř 3 měsíce pilně trénovaly (pokud nám to tedy zrovna zdravotní, pracovní a rodinné okolnosti umožnily), pomýšlely jsme tak trochu na vítězství nebo alespoň nějaký ten cenný kov. Začaly jsme velmi dobře, když jsme první zápas ve skupině proti Podolí vyhrály hladce 8:1. Dařilo se nám jak na pálce, tak v poli, kdy celý zápas velmi zkušeně odházela Romana Kucková. 
Druhý zápas jsme ovšem měly těžkého soupeře - Joudrs, které nakonec celý turnaj vyhrály. Při něm se nám tolik nedařilo na pálce, a přestože jsme byly hned v první směně velmi blízko bodu (krásný line drive bohužel přímo do rukavice soupeřky na 3.metě při obsazené 2. a 3. metě a dvou autech), skórovat se nám nakonec na rozdíl od soupeřek nepodařilo a zápas skončil naší prohrou 0:3. V průběhu zápasu Bob na střídačce občas protivně mlčel , přesto jsme snad našim výkonem ostudu neudělaly, a kdyby byl zápas delší, věříme, že bychom soupeřky ještě potrápily. Nicméně hrací doba v turnaji byla neúprosná, pouhých 45 min. plus dohrávka, tudíž se naše nadhazovačky (Bára Večeřová a Alice Ringwell) stačily sotva rozházet a soupeřky nekompromisně trestaly každou chybu. 
Omezený hrací čas hrál v náš neprospěch i v dalším zápase. Vzhledem k umístění na 2. místě ve skupině jsme hrály poslední zápas o 3. místo proti Ostravské univerzitě. Po první směně jsme vedly 4:1. V další směně jsme bohužel nepřidaly bod a soupeřkám se podařilo (občas naší chybou, jednou chybou rozhodčího, občas i se štěstím) uhrát 5 bodů a stav zápasu tak otočit na konečných 4:6 . Další šanci na otočku jsme již vzhledem k času totiž nedostaly. Bronz nám tedy o chlup utekl, ale měly jsme radost, že alespoň putoval do Ostravy, když s některými hráčkami z OU jsme v minulosti také tvořily jeden tým.
Celkové hodnocení turnaje je z naší strany každopádně pozitivní, jelikož jsme se sešly v tak hojném počtu a hlavně, žádná z nás se nezranila, i proto lze naši účast, přes konečné umístění na bramborové pozici, považovat za úspěch. A alespoň máme motivaci na příště. Všem organizátorům a rozhodčím patří velký dík. Spoluhráčkám i protihráčkám kromě díků i respekt a uznání.

Arrows reprezentovaly tyto dámy: Eva Bolková, Sylva Grapová, Šárka Holomková, Eva Hudáková, Gabriela Chalotová, Kateřina Kašajíková, Lenka Kouřilová, Romana Kucková, Lucie Kudrová, Bohumila Nováková, Alice Ringwell, Alexandra Synková, Gabriela Šínová, Luisa Uhlařová, Radka Valdová, Barbora Večeřová.