U13 Mistři regionu

V neděli 15. října 2023 jsme ve Frýdku - Místku odehráli poslední zápas sezóny. Čekalo nás finále Regionálního přeboru, který se postupně prolínal celou sezónou. 

Regionální přebor začínal základní skupinou, ve které jsme se umístili na prvním místě. Již v polovině září jsme pak odehráli semifinálové zápasy s týmem Hit Opava, který jsme porazili 8:5 a 5:10. Tehdy jsme, i díky posilám z týmu U11,  zápasy dotáhli do vítězného konce a zajistili si tak účast ve finále.

První finálový zápas jsme odehráli v pátek 13. na domácí půdě a to proti vítězi druhého semifinále, kterým se stal Klasik Frýdek-Místek. Na kopec se postavil Šimon Sionko, na kečrovi bojoval Michal Gavač a už od začátku zápasu se nám dařilo příliš nepouštět soupeře na mety. Naopak, naši pálkaři se dokázali proti soupeři prosazovat, a tak jsme postupně přidávali jednotlivé body. Konec zápasu patřil na nadhozu Majklovi Surému, který také soupeři nic moc nedovolil a zápas jsme nakonec vyhráli 7:2. Musíme říct, že zápas měl, ve srovnání s těmi předchozími, opravdu dobrý spád a dařilo se nám na pálce. 

Pokračování této série nás čekalo hned v neděli 15. října a předpověď slibovala zimu, zataženo a snad i déšť. Vybaveni zimními bundami, dekami a deštníky jsme vyrazili na cestu, ale nakonec nás na místě přivítala sice zima, ale krásně slunečno. 

Začátek zápasu byl velmi rychlý. Začínali jsme na pálce a během pár minut jsme po třech rychlých strikeoutech mířili do obrany. Naopak soupeři se podařilo hned prosadit a doběhl si pro 1 bod. Nic víc už ale Andy Dvořák, který zahajoval na nadhozu, s Michalem Gavačem který opět zaujal pozici kečra, nedovolili.  Naše odpověď byla naštěstí rychlá a hned se nám podařilo jedním doběhem srovnat na 1:1. Zbytek zápasu se pak nesl v duchu kombinace našich odpalů a několika soupeřových errorů, které našim běžcům dovolily krádeže a posuny po metách a nakonec také několik doběhů. Klukům se podařilo také několik hezkých akcí v poli, například chycená krádež na 2 metě, nebo aut na domácí metě. Zápas se tak chýlil ke konci za stavu 5:1 pro nás. Na kopec se v dramatickém závěru postavil Tomáš Strachota. Tady se soupeři podařilo stáhnout běžce z obsazených met a to opět v kombinaci odpalů a errorů našeho pole. Soupeř dokázal stáhnout skóre na 5:4 a při 2 autech ještě obsadit první metu. Zápas byl nakonec ukončen příhozem kečra na 2 metu a chycením běžce při krádeži. Zajistili jsme si tak “titul” Mistra regionu a domů si odvážíme krásný pohár. 

Radost z výhry byla veliká, jak u dětí, tak u rodičů:-) Sezóna pro nás byla náročná a tak jsme rádi, že jsme ji mohli ukončit výhrami a oslavami. Velmi také oceňujeme, že v posledních zápasech bylo cítit, že kluci do toho dali srdce a KAŽDÝ se svým způsobem zasadil o to, abychom jako tým vyhráli.

Velké díky patří také rodičům, kteří kluky a celý tým podporují.

Trenérský tým U13

V semifinále a finále Regionálního přeboru bojovali:

Andrej Dvořák, Šimon Florek, Michal Gavač, Vojta Krejčiřík, Sebi Olsson, Dominik Polcer, Šimon Sionko, Eli Stančík, Tom Strachota, Majkl Surý a posily z U11 - Šimon Burkovič a Maty Děngl