První kolo zimní ligy U9

V sobotu 16. 12. 2023 se v Orlové odehrálo první kolo zimní ligy U9. Naše sestava na tento den byla: Štěpán Horáček, Eliška Schwarzová, Eliška Ščerbová, Filip Staněk, Filip Sionko, Theodor Pikhart, Beátka Halšková, Mikuláš Gallo, Eliška Bučková, Egon Rytíř.

Začínáme zahajovacím zápasem celého dne proti Orlové. Zápas byl koncentrovaný, dařilo se nám na pálce, dokázali jsme pálit a trefovat dobře balon. V poli jsme dokázali hrát koncentrovanou hru, chytáme míče a hrajeme příhozem na první metu. První zápas vyhráváme 3:1 V zápase bych vyzdvihl Elišku Schwarcovou za nejkrásnější odpal, který jsme u nízaznamenali. Rána do zadního pole s obrovskou razancí nám trenérům dělá obrovskou radost. Štěpán Horáček dělá v zápase double play. Miki Gallo na nadhazovacím kopci zařídil 3 outy.

Druhý zápas hrajeme proti Olomouci: i tento zápas byl stále koncentrovaný, zkoušíme protočit hráče na jiných postech, abychom u nich dokázali vytvořit všestrannost pro hru na každém postu. Pálíme tvrdě míče, které nám umožnují doběhy a proto jsme vyhráli druhý zápas 6:0. V poli nám stále obrana šlape jako hodinky a můžeme a umíme hrát dobré outy. Musím pochválit Teda za pěkný odpal v tomto zápase, který pomohl k výhře.

Mezi druhým a třetím zápasem máme dvou zápasovou přestávku, která nám bohužel naše hráče "vypnula" a soustředění na zápas jsme už nenašli. Třetí zápas hrajeme proti Frýdku - Místku a bohužel se nám nedaří dotahovat body a nedaří se nám chytat míče, kde necháváme Frýdek bez většího boje vyhrát. Běh po metách se nám vůbec nedaří. Frýdek nebyl lepším týmem, bohužel jsme si zápas prohráli sami naší nesoustředěností. Zápas byl z naší strany ospalý, unuděný, zpomalený a tím jsme bohužel darovali výhru soupeři. Bohužel i takové zápasy jsou potřeba pro tým, aby pochopil, že výhra není samozřejmostí.

Po zápase mluvíme s týmem a promlouváme do hlav, že tento projev nebyl vůbec dobrý a že hráče takto neznáme. Chceme aby nám před posledním zápasem sami hráči řekli, jestli chtějí hrát poslední zápas. Chtěli jsme z hráčů vytáhnout poslední kus energie a chuť hrát baseball, který známe od našich svěřenců. V tomto zápase musím pochválit skvělý odpal Elišky Bučkové, která se do odpalu opřela jak nikdy.

Poslední a nejtěžší zápas nás čeká proti Hitu z Opavy. Hit přijel z týmem plných bomberů a celý turnaj jednou na vysoké vlně. Setkáváme se s naším týmem před zápasem, aby nám řekli, jestli chtějí hrát a ukázat co v nás je. Celý tým se shodnul na tom, že chceme jít do posledního zápasu a popasovat se se soupeřem. Víme, že soupeř je těžký, ale chceme jej pořádně potrápit. Poslední zápas byl o mnoho lepší než předchozí, snažili jsme se, odpalovali jsme rány jako z děla, hrajeme outy v poli. Soupeř nás bohužel však přepálil v počtu hitů a zaslouženě vyhrál. I přes to, že jsme v tomto zápase prohráli nemohu vytknout hráčům nic velkého. Snažili se a to je důležité. To že prohrajeme se ctí nám vůbec nevadí, ale když darujeme výhru soupeři to je prohra, kterou nesnese žádný trenér. Tento zápas prohráváme 10:3. Přesto si dovoluji říct, že jsme tým z Opavy mohli porazit. Příště jim to natřeme. V zápase musím pochválit skvělou trefu Štěpána Horáčka, odpálil dobrou mordu do zadního pole. Pokud jsem dobře postřehnul, na konci zápasu s Opavou, trenér z Opavy nahlásil, že má starší tým a tudíž veškeré výhry z dneška budou psány jako prohry v duchu fair play.

Děkuji za předvedený výkon. Je potřeba ještě hodně co dohánět a hodně co se učit, první zkouška nám ukázala, kde máme velké mezery a kde musíme zapracovat, ale i přes to musím pochválit všechny, kteří hráli a chtěli hrát.

Díky také rodičům za velkou podporu, bylo Vás slyšet.

Díky, jste skvělí!

Johny