Softball U16

POHÁR ČSA – NÁDHERNÉ PÁTÉ MÍSTO!!!

Minulý víkend proběhl Pohár asociace v Trutnově, který začínal už v pátek. Celkem se účastnilo dvanáct týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin a hrálo se na třech hřištích – HSM Trutnov, Red Fiedls Trutnov a Mladé Buky. V naší skupině nás čekaly týmy Kotlářka Praha a Slavia Plzeň. Skupinu jsme začali na krásně zrekonstruovaném hřišti Red Fields proti Slavii Plzeň. Po dlouhém boji skončil vyrovnaný zápas v páté směně prohrou 5:2. Základní část totiž byla omezena na 100 minut hracího času. Druhý páteční zápas jsme hráli na hřišti HSM proti Kotlářce. Tento zápas jsme po mírné úpravě sestavy nakonec vyhráli 8:2 a tím si zajistili celkové druhé místo ve skupině. V sobotu nás tak měl čekat ranní zápas proti třetímu ze skupiny A. Nicméně díky velice nehezké předpovědi počasí rozhodlo vedení turnaje úpravu sobotního hracího dne. Díky tomu nás v sobotu ráno čekalo Joudrs A.

Sobota ráno. Hřiště Red Fields. Soupeř Joudrs A. Silný soupeř, velká motivace bojovat. Holky bez respektu nastoupily a bojovaly celým srdcem. Ani několik homerunů soupeře nám nekazilo bojovného ducha. Tady bych chtěl vyzvednout dvě hráčky. První je Kiki Andrade, které neskutečným zákrokem na sedmičce chytila až na plotě první HR odpal soupeřek. Opravdu úžasný zákrok při kterém zbořila plot, ale balon zůstal v rukavici!!! Druhá je Niki Karstenová, která si odpálila svůj první HOMERUN!!! Holky velká gratulace k těmto krásným výkonům.

Následný program soboty byl volný díky úpravě turnaje. Tým využil tuto herní pauzu odpočinkem a to nejen fyzickým, ale také psychickým. A tohle volné odpoledne se nám krásně projevilo v neděli.

Nedělní ráno nás čekalo HSM Trutnov. S tímto soupeřem máme střídavé výsledky. Nicméně nedělní boj byl jednoznačný pro nás. Zvítězili jsme 6:3 a tím nás to posunulo do boje o páté místo. Soupeřem v posledním zápase turnaje nám byly CATS Brno. Brněnský tým I s opavskými posilami byl silným soupeřem. V obou dugoutech byla velká chuť tento zápas vyhrát. Byl to opravdu velký boj, kde jsme nakonec otočili zápas a vyhráli o jeden jediný bod. Jeden, ale velice důležitý. Konečná výhra 6:5!!! Celkové výborné páté místo. Výborný výsledek!!!

O pár řádků zpátky jsem vyzvedl dvě hráčky. Nicméně musím vyzvednout celý tým. Výkon tohoto víkendu byl opravdu veliký a zaslouží poděkování celé trenérské trojice. Opět jsme o kousek dál v budování silného týmu!!!

Sestava tohoto víkendu: nadhoz – Lucka Večeřová, Lucka Wilczková a Verča Navrátilová. Na pozici kečr se ukázaly Niki Karstenová a Šarlot Bogdalíková (úplně první zápasy na této pozici). O práci v poli se staraly Bára Košatová, Terka Kotásková, Verča Knapová, Kiki Andrade, Sára Roučková a Terka Školoudíková, která bohužel díky zdravotní indispozici hrála pouze DH. Tým psychicky v dugoutu podpořila Áďa Svobodová.

Tento víkend nejde hodnotit jinak, než pozitivně. Před krátkou prázdninovou pauzou víme na čem dále pracovat, aby podzimní část superligy byla v náš prospěch.

Prostě a jednoduše – LET´S GO ARROWS!!!

  • Tým: Softball U16