Softball U13

2. kolo Ligy žaček na domácí půdě

V půli května čekalo žačky víkendové kolo na domácí Arrows antuce. Po prvním kole v Brně, kdy jsme obsadili 3.místo, jsme cílili na příčky nejvyšší.

Za krásného letního počasí vstupujeme do prvního utkání proti Cats Brno natěšeně a každou směnu přidáváme trpělivě body. Obrana si odehraje své a nakonec vítězíme přesvědčivě 15:2. V druhém utkání skupiny nás čeká tým Locos Břeclav, který sbírá především zkušenosti. Šanci dostávají nováčci a méně vytížené hráčky, a tak si premiéru v dresu odbyde Klaudie Dostálová a ve vnitřním poli nás mile překvapuje Eliška Rašková. Držíme průběh utkání pevně v rukou a i přes občasné zaváhání vítězíme i ve svém druhém zápase, tentokrát 11:6. Dvě vítězství znamenají první příčku ve skupině a volný zbytek sobotního dne.

V neděli ráno se utkáváme o postup do finále se sympatickým týmem SK Sever Brno, kde máme mnoho kamarádek. Přátelství jde nicméně stranou a po velmi pěkném a soustředěném výkonu především v obraně, kdy se na prkně daří Elen Sionkové, vítězíme 5:1.

Ve finále nás čeká dosud neporažený tým Snails Kunovice. Do utkání nevstupujeme bohužel dobře. Nedaří se nám zahrát jednoduché auty a nabízíme soupeři doběhy bez většího úsilí. Experiment s hráčkami na neobvyklých postech se nám neosvědčil. Děláme změnu nadhozu i v celém vnitřním poli. Do dohrávky poslední směny vstupujeme za nepříznivého skóre 2:8. A pak se začnou dít věci. Děvčata předvádí tlak na pálce, nutí soupeřky k chybám agresivním během po metách a body svižně naskakují. Nezastaví nás ani oddechový čas soupeře. Za stavu 7:8, podpoře diváků a při obsazené první a druhé metě však přichází třetí aut a konec utkání.

Zklamání však přebíjí vědomí, že děvčata bojovala až do posledního míče a nic předem nevzdala. Ověřili jsme si, že nám k celkovému vítězství chybí pověstný poslední krůček, který budeme chtít udělat hned v dalším kole, které nás čeká v Blansku.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci a hladkém průběhu celého turnaje a v neposlední řadě za podporu v hledišti.

Tým žaček U13: Nela Strachotová, Elen Sionková, Kiki Andrade, Sára Zámostná, Tosia Koniarska, Terka Satke, Ivanka Martinčáková, Sabča Chytřinská, Juli Škutová, Mari Ščerbová, Eliška Rašková a Klaudi Dostálová.

Foto: Dan Strachota

Fotogalerie zde.

  • Tým: Softball U13