Softball Ženy

Semifinále vs Žraloci Ledenice - první víkend

O víkendu se odehrály první dva zápasy semifinále extraligy žen, do kterého jsme postoupily po vyhraném čtvrtfinále se Storms Praha poměrem 2:0 na zápasy.

První tým v tabulce po základní části má právo si vybrat soupeře do semifinálových bojů. Tým Žraloků z Ledenic měl tedy na výběr - Arrows Ostrava nebo Eagles Praha. Zvolily si tedy nás - Arrows a delší cestování. Sobotní první zápas se odehrál v areálu Žraloků. Věděly jsme, že zápasy nebudou jednoduché, na prkně soupeře se totiž představila Veronika Pecková, která patří mezi nejlepší nadhazovačky v Evropě. Už v první směně jsme měly šanci jako první skórovat. První pálkařka ustála metu zdarma, následovaly dva passed bally, běžec na tři. Ale ledenická obrana měla štěstí a další passed ball, který se nakonec odrazil kečrovi zpátky do rukavice, znamenal aut na domácí metě. Na našem nadhozu začínala japonská posila Mariko Gotto, která ledenickým hráčkám dovolila 5 hitů. V obraně jsme předvedly spoustu krásných a důležitých zákroků, které nám dodaly hodně sebevědomí. Až do 4. směny svítilo na tabuli skóre 0:0. Náš útok se uchopil šance a podařilo se nám dotáhnout dva body. Kyo Morito trefením obsadila první metu, následovala úspěšná krádež druhé a ihned třetí mety. Na pálce Bára Saviola, která složila nádhernou ulívku a první bod byl na světě. Ledenická obrana v těžké situaci zahodila balón až k plotu a na to stihla Bára doběhnout pro druhý bod. Vítězství bylo blízko, ubránit 4 útoky a je to doma. V 5. směně Mariko na nadhozu vystřídala Dominika Rampáčková, která obdržela dva hity, ale skórovat jsme Žralokům nedovolily. Poslední směna, nervy pracovaly, ale obrana zvládla zahrát tři poslední auty, a tak jsme slavily první výhru.

V neděli nás čekal zápas na domácím hřišti, na což jsme se hodně těšily a chtěly potvrdit sobotní výhru. Zápas byl do třetí směny vyrovnán 0:0, ale ledenickým pálkařkám se podařilo skloubit tři odpaly za sebou a třikrát skórovat. My jsme tak měly co dohánět, ve čtvrté směně po hitu Báry Savioly dotahujeme na 3:1, což na výhru nestačilo. Veronika Pecková nás držela a zaznamenala 13 strike outů. Ledenicím se ještě podařilo homerunem stáhnout čtvrtý bod. Fanoušci nezklamali a fandili do poslední chvíle, bohužel druhý zápas série prohráváme 4:1.

Stav semifinálové série je tedy po prvním hracím víkendu 1:1, další zápasy se odehrají v sobotu 25.9. v Ledenicích a v neděli 26.9. v Arrows parku. Těšíme se na Vás!!!

Fotogalerie zde.

 

  • Tým: Softball Ženy