Softball Ženy

První místo v základní části !

O víkendu nás čekaly poslední čtyři zápasy základní části. Cíl byl umístit se na prvním místě, a tak nám nezbývalo nic jiného než vše vyhrát.

V sobotu jsme v Arrows parku přivítaly pražské Tempo, které přijelo dobře naladěné a hned v prvním útoku stáhlo jeden bod. Lehká nervozita na začátku zápasu nás stála jeden doběh, ale silný útok v dohrávce první směny stáhl hned čtyři body, a tak jsme měly co bránit. V nadhazovacím kruhu se představila Anet Bělunková, která soupeři dovolila za celý zápas jen 3 hity. Zato nám se na pálce dařilo a v každé směně jsme přidávaly body. Zápas jsme ukončily předčasně v 5. směně rozdílem 13:1 a tak jsme ¼ měly splněnou.

Druhý zápas byl napínavější až do poslední směny. Náš útok polevil a moc jsme se neprosazovaly, zatím co Tempu se dařilo a stahovalo body. Nadhazovačka soupeře nás držela, ale my věřily, že zápas můžeme stále vyhrát. Stav 3:9 v páté směně pro Tempo vypadal dost děsivě pro nás, ale jak se známe otáčet zápasy umíme. Všechno to začalo v dohrávce 6. směny. Útok odstartovala na pálce Alex Slaná, která odpálila vysoký balón a po chybě pravého pole obsadila druhou metu. Následným trojmetovým odpalem Zuzky Pláničkové stahujeme potřebný bod. Poté přišla meta zdarma, puštěný strike out, wild pitch, odpal a běžecký Homerun Julči Smetanové a skóre bylo rázem 8:9. Stále jsme ale měly co dělat abychom zápas vyhrály. Rychlé tři auty v poli a hurá na dohrávku. Opět dohrávku začínala Alex, která pálí stejný balón a stejně jako předchozí start obrana chybuje, a tak máme obsazenou první metu. Úspěšnou sebeobětovací ulívkou obsazujeme první a druhou metu. Špatný nadhoz posouvá oba běžce do skórovací pozice a Marča Burkovičová hitem stahuje vyrovnávací bod. Změna na nadhozu nás nepřekvapila, Robča Burkovičová vystála metu zdarma. Hvězdou zápasu se stala Bára Kozelská, která odpálila vítězný hit! Zápas vyhráváme 10:9 a polovinu výher máme splněnu!!!

Dlouhou cestu do Ostravy si udělala i Kotlářka Praha. Za mě jeden z favoritů do finále. Tým, který má spoustu zkušených hráček, nám nedal výhru jen tak zadarmo, i když to tak podle finálního skóre může vypadat. První směnu jsme v obraně udržely, což je první klíč k úspěchu. V dohrávce jsme dotáhly první bod a po jednom bodu jsme přidávaly až do 3.směny. Robča v nadhazovacím kruhu pálkařky k ničemu nepustila. Až na jednu směnu, kdy se soupeři podařilo stáhnout dva body po menších chybách v poli. Na to jsme ale hned zareagovaly. Třemi body v páté a třemi body v šesté směně jsme zápas rozhodly a vyhráváme 9:2!

Víkend jsme chtěly zakončit vítězně, a tak pokračujeme v krasojízdě. První směna v obraně se nám moc nepovedla, holky z Kotlářky stahují 2 body. My odpovídáme a bodujeme hned 3krát. Další směna byla bez bodů na obou stranách. Ve třetí a čtvrté směně se soupeři podařilo dostat se do vedení, když napálily 4 body. Stav byl 3:6 a měly jsme co dohánět. Splašily se nám pálky a rázem bylo srovnáno 6:6. Fanoušci nám taky pomáhali a my je nechtěly zklamat. Rychlé tři auty v poli a hurá na pálku. Dohrávka 5.směny byla naše. Na dva auty jsme otočily lineup a několik hitů za sebou znamenalo 7 stažených bodů. Na tabuli svítil stav 13:6 a to se už do konce zápasu nezměnilo. Vyhráváme i čtvrtý zápas na domácím hřišti a máme co slavit. Na první místo v tabulce se hezky dívá!!!

Cesta do extraligy je ještě dlouhá, ale už za dva týdny se popereme v semifinále s pražským Sabatem! Hrajeme na 3 vítězné zápasy tak držte palce a 3.10. se na vás budeme těšit v Arrows Parku kde se rozhodne o tom kdo si zahraje finále 2.ligy.

  • Tým: Softball Ženy