Baseball Muži

Velikonoční série jednoznačně patřila Drakům Brno

Na Velký pátek jsme se v ostravském Arrows Parku utkali v repríze loňského finále extraligy s Draky Brno.  Zápas to byl vyrovnaný jen do 3.směny, kdy se nejprve Draci homerunem Martina Perničky dostali do vedení 1:0, ale hned v dohrávce téže směny jsme vyrovnali po chybě v obraně, úspěšném odpalu Jakuba Grepla a následné dobře zahrané situaci „jedna-tři“, doběhl pro bod Michael Vykoukal. Ve čtvrté směně jsme mohli spatřit krásný příhoz Daniela Černého, z vnějšího pole přes spojku až na domácí metu, který se zasloužil o první out této směny. To ale Draky nezastavilo, a ti si díky sérii čtyř po sobě jdoucích hitů připsali dva body a zvýšili stav na 3:1. Zápas se zlomil na začátku 6.směny. Hosté po další sérii odpalů přidali tři body, v sedmé směně ještě další dva. Jelikož náš útok nedokázal reagovat, tak bylo rozhodnuto.

V sobotu byl druhý domácí duel kvůli dešti odložen. Série se tak přesunula na neděli do Brna, kde jsme odehráli dva místo původně plánovaného jedno zápasu. V obou duelech byl scénář skoro jako přes kopírák. „Na pálce jsme byli bezzubí, nedokázali jsme dát více odpalů po sobě a tím zatlačit a dostat Draky pod tlak. Draci vždy v nějaké směně odskočili bodově a pak už hráli v pohodě. Série s Draky Brno nám ukázala rozdíly v rozpoložení obou týmu. Draci hráli s lehkostí. My bohužel zatím hrajeme trošku v křeči. Je potřeba začít pracovat na všech záležitostech. Od zlepšení se v útoku, pálení, tak i v obraně, které nás hlavně v zápasech v Brně nepodržela“, řekl hrající asistent trenéra Jakub Malík.

Kuba pokračoval. „Draci nás přehráli ve všech aspektech a zůstávají v extralize neporaženi.  My samozřejmě neskládáme zbraně. Do následujících série se chceme vrátit k naší hře, hlavně se musíme zlepšit na pálce a vybojovat vítěznou sérii“. A to hned v nejbližším víkendu proti Třebíči. V Arrows Parku přivítáme Nuclears v pátek 22.4. od 19h. V sobotu 23.4. a v neděli 24.4. v Třebíči vždy od 15h.

  • Tým: Baseball Muži