Baseball Muži

Probuzený útok dovedl víkend s Eagles ke kladné bilanci

Páteční podvečer již tradičně zahajujeme víkendové série od 19h v Arrows Parku. Tento víkend jsou našimi soupeři pražští Eagles. Po nepříliš vydařených předchozích zápasech je pro nás v podstatě každý zápas ve stylu play-off a všichni si dobře uvědomují co je ve hře. A v pátek to bylo znát. Alec Lemmon předváděl na kopci svá kouzla. S 12 strike-outy postavil základy pro úspěch v utkání. Konečně se taky probudily naše pálky. Celkových 17 hitů, 2 HR v podání Radima Novotného a Matyáše Kozla, 3 RBI Kuby Malíka, kdy mu chyběly centimetry ke grand slamu, bylo jednoznačně nejlepší představení áčka Arrows Ostrava v této sezóně. 

V sobotu v Arrows Parku série pokračovala. Na kopci se představil mladší z bratrů Satoriů, Matěj. Své představení protáhl na solidně odházených 8 směn. Hosté zásadně udeřili ve 4. směně a třemi body navýšili stav již na 0:4. Náš útok nebyl do té doby moc efektivní. Úspěšné odpaly se sice rodily, 12 hitů celkově v zápase, ale bez konečného efektu ve skóre. O menší drama jsme se postarali až v dohrávce 8.směny, dvěma doběhy Adama Gřeše a Radima Novotného, stav snížili na 3:4. Jenže Eagles razantně odpověděli 5 body na začátku 9.směny a dali tak ráz konečnému výsledku druhého zápasu v sérii.

Třetí zápas víkendu proti Eagles jsme odehráli v Praze. Ve velmi okleštěné sestavě, bohužel díky dalším zraněním, tým předvedl parádní obrat a odhodlanost k vítězství. Ze stavu 0:3 na konečných 4:3! A hrdinou odpoledne se stal Jakub Grepl, který nejprve tří-bodovým HR ve 4.směně vyrovnal, aby pak na začátku 9. směny svým odpalem poslal pro vítězný doběh Matyáše Kozla. S tentokrát bezchybnou obranou podpořenou kvalitním nadhozem startujícího Ondry Satorii a dohazujícího Borise Bokaje se zrodilo velmi důležité vítezství. A díky tomu konečně vycházíme s kladnou bilancí z víkendových troj-zápasů a stále s dostřelem TOP6. 

Radim Novotný ze svého pohledu víkend hodnotil, " Myslím, že série s Eagles pro nás může být v letošní základní části tou zlomovou. Věřím, že budeme ve vítězném tažení pokračovat a vybojujeme si tak účast v TOP6.” 

Ještě jednu perličku přinesla neděle. Aleš Navrátil, veterán týmu, dosáhl na milník 1.100 hitu v kariéře! Gratulace Aldo! 

Příští víkend nás čeká brněnská Technika. Pátek 6.5. od 19h v Arrows Parku. V sobotu 7.5. v 15h a neděli 8.5. ve 13h na Kraví hoře v Brně. 

 

Více k zápasům najdete zde:

Pátek 29.4. Arrows Ostrava - Eagles Praha 12:5

Sobota 30.4. Arrows Ostrava - Eagles Praha 3:9

Neděle 1.5. Eagles Praha - Arrows Ostrava 3:4

 

 

 

  • Tým: Baseball Muži