Klub - Aktuality

Na domácím turnaji extraligy žaček končíme na třetím místě

O víkendu jsme na našem hřišti pořádali pátý a zároveň poslední turnaj extraligy žaček. Většina družstev asi byla spokojena se svým pořadím před finálovým turnajem v Praze. Do Ostravy tak dorazily pouze tři týmy, které doplnil náš výběr žaček Arrows.

   Bohužel byl to pro nás turnaj první, protože na předchozí turnaje se nám nepodařilo poskládat potřebný počet hráček. Finálový turnaj tudíž bude bez nás a nebudeme mít možnost obhajovat loňskou stříbrnou medaili.

   Jak se nám dařilo v Ostravě? První náš soupeř Joudrs Praha „A“ se netajil touhou u nás vyhrát a nepřipustil, aby mu náš mladý tým tuto touhu ztížil. Naše obrana nestačila zastavovat útok Pražanek a ze zápasu odcházíme poraženi 12:3. Druhý zápas hrajeme hned vzápětí proti Sabatu Praha. Sabat disponuje asi naší nejlepší nadhazovanou v žačkách (K. Malou), která již dokáže nadělovat SO i kadetkám v jejich extralize. Naše holky se přes Krystínu také neprosadily a prohráváme podruhé 9:1. Před play-off nechceme skončit v základní skupině poslední a tak ve třetím zápase zabojujeme. Hrajeme proti Joudrs Praha „B“ a hned od začátku soupeřky „svíráme do kleští“. Přidáváme bod po bodu a vítězství 9:1 je naše.

   V neděli bylo na programu již play- off. V semifinále na sebe narazily týmy Joudrs „A“ – Joudrs „B“ = 6:2 a Arrows- Sabat. Sabat na prkno staví opět Krystínu Malou, ale my se tentokrát nechceme vzdát lacino. Ujímáme se vedení 1:0. To však neudržíme a Sabat otáčí na 4:1. V závěru zápasu se nadechujeme k náporu. Po běžeckém homerunu Barbory Savioly snižujeme na 4:2 a máme k dalším bodům velice blízko. Bohužel se stav už nezmění, a tak posledním naším vystoupením bude zápas o třetí místo.

   Hrajeme proti Joudrs „B“ a to je tým, na který si věříme. Opět máme celý zápas pod kontrolou a vítězíme 9:0.

Ve finále v dramatickém zápase vítězí Joudrs „A“ nad Sabatem Praha 5:4. A pořadí turnaje je tedy následující:     1. Joudrs Praha „A“

                     2. Sabat Praha

                     3. Arrows Ostrava

                     4. Joudrs Praha „B“

Závěrem bychom děvčata rádi pochválili. Některé jejich výkony byly opravdu výtečné. A nám trenérům, rodičům a divákům se hra často velice líbila.

Tým žaček měl toto složení: B. Saviola, Z. Alraumová, A. Slaná, Z. Slaná, R. Burkovičová, M. Burkovičová, J. Smetanová, M.Gavendová, D. Rafaelová, B. Kozelská, E. Polachová, A. Fialová, B. Štůsková, N. Koubková, T. Kubicová

A vedli je trenéři: J. Štůsková, P. Burkovič a L. David

Odkaz na fotky:

http://potvoorka.rajce.idnes.cz/Extraliga_zacek_9.9.2012_Arrows/

  • Tým: Softball U13