Klub - Aktuality

MČR v coachballu mladších žáků

Ve čtvrtek 19.9.2013 jsme vyrazili směr Praha ve složení hráčů Zoe Slaná, Michal Kovala, Lukáš Hurta, Marek Karlovský, Martin Kazimirski, Vilda Vágner, Vojta Švigost, Mirek Dostál, Daniel Surý, Daniel Vítkovský, Filip Hubáček, Adam Benko a trenérů Elišky Prokešové, Katky Slané a Davida Illka.

V pátek jsme odehráli dva zápasy základni skupiny. V prvním zápase ve 14:00 jsme se střetli s DDM Oblázek Blansko, kterému jsme vysoce podlehli 2:15. Do druhého zápasu v 16:30 jsme nastoupili proti Tempu Titans Praha, kterému jsme bohužel také podlehli a to 1:10. Dopouštěli jsme se mnoha chyb v poli a na pálce nám to také moc nešlo. Místo aby hráči zpytovyli svědomí, měli milion připomínek a to se muselo tvrdě trestat. Běhali tak dlouho, až z toho někteří jedinci plakali. Hned poté jsme se odebrali na večeři a na ubytovnu, kde byla nastolena rychlá večerka.

V sobotu v 9:30 nás čekal zápas s Eagles Praha, který jsme sice prohráli 2:7, ale naši kluci a jedna slečna se konečně sehráli a začali předvádět skvělou hru. Pálili jsme, v obraně jsme hráli spolehlivé auty. Opravdu se bylo na co dívat. Odpoledne jsme kvůli přátelskému utkání žáků Sabatu proti německému Regensburgu nastoupili do dalšího utkání základní skupiny o hodinu později a to v 16:45. Soupeřem nám byli hráči z Nuclears Třebíč. I v tomto zápase jsme předváděli pěknou hru, byly vidět pěkné zákroky v poli a na pálce se dařilo i našemu benjámínkovi Adámkovi Benkovi. Přesto jsme soupeři opět podlehli 3:9. Do posledního zápasu ve skupině jsme šli v 17:45 proti Pipas Brno. Soupeř nám nic nedovolil, my jsme se neprosadili v útoku a podlehli jsme vysoko 0:15. V základní skupině jsme skončili na 6. místě, které nás poslalo do bojů o 9. - 12. místo.

V neděli ráno jsme nastoupili proti Hrochům z Brna. Toto napínavé utkání s výsledkem 4:2 pro nás znamenalo nejen první vítězství v celém turnaji, ale také nakonec boj o 9. místo, kde jsme se opět potkali s Tempo Titans Praha a měli jsme jim co vracet. V pátek jsme jim podlehli 1:10, ale v neděli proti Tempu nastoupil úplně jiný tým. Naši hráči působili sehraným dojmem, v obraně jsme předvedli mnoho pěkných zákroků končících auty, prosazovali jsme se i v útoku na pálce a zápas jsme dovedli po dvou extra směnách do vítězného konce s výsledkem 9:8 a tudíž jsme se umístili na konečném 9.místě.


Poděkování patří nejen hráčům, ale také našemu házecímu kouči Davidovi Kellimu Illkovi a převážně partě rodičů, která naše hráče do Prahy odvezla a celou dobu skvěle povzbuzovala a perfektně se o nás všechny starala.

  • Tým: Coachpitch U10