Klub - Aktuality

Vítězství na Halovém Frýdku-Místku

Druhým turnajem v rámci zimní přípravy mladších žáků byl tuto neděli Halový Frýdek-Místek. Turnaje se kromě domácího Klasiku a Arrows zúčastnili Skokani z Olomouce a Cannibals ze Šumperka. Již tradičně se hrálo první kolo v t-ballu, následovali dovednostní soutěže a na závěr druhé kolo v coach-ballu se spodním nadhozem trenéra.

V úvodním zápase proti domácím nám chvíli trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Museli jsme tak dotahovat ztrátu, ale to se nám nakonec s těsným výsledkem podařilo. Následující zápas se Skokany již vypadal zcela jinak a hned v úvodu jsme si vytvořili náskok, který jsme dále navyšovali. V zápase s Cannibals si ve vnitřním poli zahráli oba Filipové a Pepík a nutno říct, že si s tím poradili velmi dobře.

Po t-ballu následovali dovednostní soutěže, které vycházeli ze Superpohárových Masters. První disciplínou byl štafetový běh po metách, zde náš tým Šimona, Zoe a Káji i přes uklouznutí na metě obsadil 2.místo. V následujícím hodu na cíl (nadhozu) vynikal Lukáš a Danek s Mirkem pak přidali ještě další „trefy" a s přehledem jsme tak v této disciplíně zvítězili. Poslední disciplínou byla souhra vnitřního pole a také zde jsme s náskokem zvítězili.

Třetí částí turnaje byl coach-ball, celkově jsme neměli větší problémy s pálením letícího míče zejména díky tomu, že přes zimu hráči na trénincích měli možnost pálit nejen front-toss, ale i nadhoz. V poli se nám opět dařilo hrát auty a tak i touto částí turnaje jsme prošli v podobném scénáři bez porážky.

Závěrem bych chtěl všechny hráče pochválit za výborný běh po metách, včetně komunikace s kauči. Na pálce se již začínala projevovat celkem zvládnutá mechanika rukou, rezervy máme v zapojení těla. V obraně jsme se již vyvarovali „čertových koleček" a celkově jsme věděli, co v dané situaci hrát. Zde bylo vidět, že i 3 bee-ballové mety v tělocvičně stačí k postupnému chápání šlapaných autů.

Rád bych zde poděkoval rodičům za podporu a fandění na tribunách. Díky patří také Pavlovi, Alešovi a dalším klasikům za velmi pěkný turnaj. Účast čtyř týmů z oblasti je příslibem toho, že si mladší žáci letos zahrají dostatek turnajů v oblastním přeboru. Před tím nás však ještě čeká 22.3.2014 domácí turnaj Halová Ostrava, na kterém si kromě stejných týmů zahrají také dva polské týmy z Žor a Rybniku a rovněž zbrusu nový tým v této kategorii Slávie OU.

Sestava vítězného týmu (v pořadí dle postů v 1.zápase): Šimon, Mirek, Danek, Zoe, Lukáš, Kája, Filip H., Ben, Pepík a Filip Š.

  • Tým: Coachpitch U10