Klub - Aktuality

Pokračování školního tour

V únoru a březnu mohlo po krátké přestávce opět pokračovat naše turné po základních školách. Ve druhém pololetí se vrátili z plaveckých bazénů do tělocvičen druháci a právě pro ně jsme připravili druhou sérii ukázkových hodin na ZŠ Valčíka, ZŠ Sekaniny a ZŠ Šoupala.

Také druháci si vyzkoušeli jaké to je odpálit ze stativu a naopak chytit odpálený míček a zvednout jej nad hlavu. Všechny děti byly z této aktivity velmi nadšené a paní učitelky či páni učitelé museli na konci hodiny dětem slíbit, že si v tělocviku hru zase zahrají. Tuto jednoduchou hru si měla možnost vyzkoušet také fotbalová třída na ZŠ Šoupala a nutno říct, že to byl zápas jak má být. Těsně před koncem zápasu se podařilo vyrovnat a nerozhodlo se ani v extra inningu a tak pan učitel musel slíbit, že si kluci zápas dohrají v příští hodině.

Ve druhé vlně naší Školní BeeBall Tour proběhlo dalších 8 ukázkových hodin a nyní můžeme s jistotou říct, že ve spádové oblasti hřiště si již všichni letošní prváci a druháci vyzkoušeli odpálit míček a ví, co je to baseball či softball a také kde se hraje.

Zakončení školního turné bylo spojeno s návštěvou manažera rozvoje ČBA Mariánem "Čočem" Krásným v minulém týdnu. V rámci Mariánovi návštěvy proběhla ve středu 12.3.2014 na Arrows klinika Family, určená nejen pro rodiče, ale také pro mladé hráče, kteří chtějí pomáhat na trénincích. Po teoretické přednášce následovala praktická část s dětmi na hřišti již za umělého osvětlení.

Další částí Mariánovi návštěvy bylo večerní setkání zástupců klubů z oblasti. Zde se bohužel zúčastnili pouze zástupci z Arrows a Klasiku z Frýdku Místku. Nicméně vznikla zajímavá a příjemná debata o rozvojových možnostech jak v klubech tak i celé oblasti.

Ve čtvrtek pak ještě následovaly dvě ukázkové hodiny s Mariánem. V první hodině měly třeťáci ze ZŠ Valčíka možnost vyzkoušet si další formu zjednodušeného baseballu. V této variantě pro 3. a 4.třídu se aut již nehraje pouhým zvednutím míčku nad hlavu, ale obrana jej musí nejprve dostat do středového kruhu, kde se teprve zvedá nad hlavu. Této hodiny se kromě nás zúčastnil také zástupce Klasiku Frýdek Místek. Na závěr "Čočovi" návštěvy pak proběhla ještě druhá ukázková hodina na ZŠ Sekaniny tentokrát s druháky.

Druhá vlna ukázkových hodin již přináší také první ovoce. Pozvolna se začínají ozývat rodiče dětí, které zjednodušená pálkovací hra zaujala natolik, že by se tomuto sportu chtěli věnovat více. Velké díky patří trenérům, kteří se v dopoledních hodinách vydávají do škol a zejména Danovi, který absolvoval všechny ukázkové hodiny na školách.