Klub - Aktuality

Arrows Ostrava - Hroši Brno

Do pátečního úvodního duelu jsme nastoupili s naší jedničkou Borisem Bokajem, hosté s Vojtou Jelínkem. Boris se po zahraničním působení v Regensburgu vrátil zpět do sestavy Arrows. Večerní zápas se nesl od začátku v duchu nervozity startu do sezony, Arrows přesto ale hned v dohrávce první směny obsadili druhou a třetí metu, k bodům to však nevedlo. Poté nadhazovači převzali kontrolu a drželi otěže pevně v rukou.Na začátku šesté směny šli do vedení hosté, Kraut se po singlu a seběobětovací ulejvce posunul na dvě, odkud po singlu stáhl domů Janíček, nechybělo ale moc a příhoz Kuby Malílka z vnějšího pole mohl držet remízu. Navíc se na začátku osmé směny opřel tvrdě do míče hostující Janíček a bylo to 2:0.

Arrows ale rozhodně hrají každý zápas až do konce. V dohrávce osmé směny Hroši vystřídali nadhoz, na kopec přišla americká akvizice Holder. Toho ale hned přivítal singlem Gurnik, na třetí ho po dalším singlu posunul Drong. Následnou run and bunt situaci zahráli Arrows dokonale, útočnou ulejvkou Kaplana obsadili tak všechny tři mety. Jakub Malík za jásotu vynikajícího publika dalším odpalem stáhl dva body a na kopec se američanem šel podívat trenér. Pravděpodobně byla ale každá rada drahá a Petr Čech po homerunu dobíhá na domací za stavu 5:2.

Tento zvrat vedení úplně stačil closerovi Janu Tomkovi, aby třemi strike outy utkání uzavřel. Byl to i jeho parádní vstup do sezóny. Spolu s Borisem dali šanci týmu vyhrát. Boris se tak k týmu vrací velkým stylem, hned první zápas a jeho výhra.

První sobotní duel za značně studenějšího počasí začal Jan Řeháček. Po problémech s kontrolou a dvěma metami zdarma hosté doběhli pro první bod. Arrows se podařilo vyrovnat hned v dohrávce druhé směny, domů doběhl Petr Čech po odpalu Tomáše Junce. Následující směny kdykoli Hroši zabodovali, statečně bojující domácí dokázali vyrovnat, naposledy po precizně zahraném squeeze play Přemka Palucha. V deváté směně se nic nestalo a tak se poprvé letos šlo do prodloužení.

V něm hosté šli pro bod, nejprve ulejvkou posunuli běžce a pak se dlouhým odpalem do vzduchu ujali vedení. Arrows šli po vyrovnání, ale Hroši místo klasického autu na jedničce při ulejvce Kuby Kaplana zvolili variantu autu na třetí, kdy byl ale Ondra Gurnik dříve a mety byly plné. Že Jakub Malík nechodí třetí v line upu náhodou ukázal hned následujícím walk off singlem a Ostrava měla svou druhou výhru.

Třetí utkání dostalo možnost na kopci mládí. Startér Tomáš Ondra ale z inningu odcházel po čtyřech bodech, tři z nich padly po druhém víkendovém homerunu Janíčka. Arrows ale hned v dohrávce dvěma body korigovali na 2:4, RBI hity si připsali Čech a Navrátil. Průběh utkání kopíroval odpolední duel, na body hostů domácí bojovně a trpělivě odpovídali, na hráčích už ale byla vidět únava z prvního jarního maratonu a síly pomalu, ale jistě docházely. Samotný závěr si sebevědomí na kopec přišel spravit brněnský Holder, což se mu tentokrát povedlo a i Hroši se dočkali výhry.

Nutno pochválit celý tým, je vidět, že má srdce a bojovnost, i s nepříznivým stavem ke konci utkání se umí porvat.

Jak moc se bude rvát o špici ukáže už příští víkend na Dracích Brno, kteří doma dvakrát zaváhali.

Vladimír Chlup

manager týmu

  • Tým: Baseball Muži