Klub - Aktuality

U10 SuperCup 2023

První červnový víkend se mladší žáci účastnili turnaje v Hluboké nad Vltavou. V krásném areálu a za slunečného počasí zde tři dny bojovalo o vítězství 24 domácích a zahraničních týmů. Arrows U10 odehráli celkově sedm zápasů. Čtyři s domácími soupeři, se kterými máme možnost se potkat pouze na republikových akcích, a ve třech zápasech děti změřily síly poprvé i se zahraničními týmy.
Turnaj začínáme proti loňským vítězům a letošním finalistům turnaje, německým Future Stars. Se silným soupeřem držíme krok pouze první směnu, kde zaznamenáváme náš jediný doběh. Zápas po šesti směnách končí jasným vítězstvím soupeře 17:1.
Ve druhém zápase se potkáváme s Piranhas Beroune, které jsme dokázali přehrát na loňském MČR a na soupeře si tak věříme. Beroun nám zápas ulehčuje velkým množstvím chyb a vítězíme po čtyřech směnách 12:2.
Naším třetím soupeřem je Blansko. Porážku z loňského ČBP 25:8 jsme již Olympii vrátili na zimní přípravě v Hrotovicích, takže víme, že je v našich silách se poprat o vítězství. V napínavém a pro fanoušky nejzábavnějším zápase se nám díky koncentrovanému výkonu bez chyb v poli daří i na pálce a po šesti směnách se dostavuje velká radost a vědomí, že se nám podařilo porazit těžšího soupeře. Výsledek 7:4.

Druhý den narážíme na Trutnov, který nám ukázal svou sílu už na „stříbrňáku“. Tajně doufáme, že pokud se podaří zopakovat výkon z předchozího dne, můžeme pomýšlet na umístění v TOP 8. Ve třetí a čtvrté směně nám Rytíři nakládají „bůro“ a vzhledem k tomu, že na pálce se jedná o náš nejslabší zápas, nám po prohře 13:3 po pěti směnách nezbývá než se soustředit na náš poslední zápas. V něm s námi tým z Litvy drží krok pouze první směnu a ve čtvrté si již hlídáme pohodlný náskok. Zápas končí po páté směně 14:3. Remíza Trutnova s Blanskem nás posílá do RED CUPU a je nám jasné, že nejhůře můžeme v turnaji skončit 12.

Součástí prvního dne je i soutěž Masters, ve kterém děti předvádějí výkon, který je sice o trochu horší než v kvalifikaci, ale odpovídá naší současné výkonnosti, takže po prvním dni panuje spokojenost. V rámci sobotního dne je do programu poprvé zařazena i All Star Game. Tu sehrály na šest směn pod umělým osvětlením zahraniční a domácí výběry, do kterých trenéři jednotlivých týmů nominovali po jednom hráči. Za Arrows to byl v domácím týmu Honza, který na první metě s přehledem odehrál 4 směny, odpálil jeden double a stáhl dva body. V zápase zvítězili domácí tým pod vedením Pavla Chadima výsledkem 8:4.

V neděli od 9,00 nastupujeme proti vítězi kvalifikace regionu SZ, týmu Eagles, který nás loni na MČR porazil ve skupině. Ačkoliv hned v první směně obdržíme 4 body, v dohrávce na dva auty zahráváme bodů 5 a věříme, že se to může podařit. Ve druhé směně soupeř přidává zase čtyři body a my vycházíme na prázdno. Po třetí směně, kdy opět zaznamenáváme plný počet bodů je zápas 12:10 pro Eagles, ale my stále věříme, že se chytne i naše obrana a v zápase dokážeme soupeře přehrát. To se bohužel neděje po páté směně je konečné skóre 17:10 pro pražský tým. O 11. místo na turnaji nastupujeme proti dalšímu zahraničnímu účastníkovi turnaje. Tentokrát jsou jimi němečtí Rising Stars. Jako v předchozím zápase opět nezahráváme jednoduché auty, a protože soupeř je v tomto ohledu úspěšnější, nezbývá, než se smířit s 12. místem po konečném výsledku 9:5 pro soupeře.

Z Hluboké si odvážíme nejenom super zážitek a děti i nové kamarády, ale i poznatek, že ačkoliv stále nemůžeme konkurovat těm nejlepším týmům v ČR se širokou hráčskou základnou, naše hra se za poslední rok zlepšila a poctivý trénink se vyplácí. Jedině těžké zápasy s herně vyspělými soupeři, na které v naší oblasti nenarážíme, nás mohou posunout dále a dětem ukazují, že je stále nutné tvrdě pracovat zejména na polařských dovednostech, pohybu na metách, schopnosti udržet pozornost a psychické odolnosti, a to i individuálně nad rámec pravidelných tréninků.

Za trenéry bych ještě jednou rád poděkoval dětem za jejich výkon a zejména rodičům a ostatním fanouškům, kteří nás v zápasech mohutně podporovali. Hráči, kteří se podíleli na úspěšné reprezentaci klubu na turnaji: Honza, Kuba, Luki, Přemek, Radim, Klára, Teo, Maty, Igy, Dominik, Bela, Hynek.

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/HlubokaSuperCup2023/Album/9881012,  https://eu.zonerama.com/eI05K/Album/9878764

  • Tým: Coachpitch U10