Klub - Aktuality

První turnaj zimní ligy U7

Ahoj všem,

v sobotu 9.12.2023 se odehrál na domácí půdě ve Vřesině zahajovací turnaj zimní ligy U7, kde jsme přivítali týmy Klasik Frýdek - Místek a Skokani Olomouc.

První zápas jsme odehráli proti Klasiku, kde se týmy představili s novými tvářemi v sestavě. Dobrý útok a dobrá obrana nám přináší první výhru 15:6. Druhý zápas proti Skokanům z Olomouce jsme věděli, že bude náročnější. Viděli jsme totiž zápas mezi Olomoucí a Klasikem jak řežou odpaly do zadního pole, proto jsme změnili celou strategii hry a pojali jsme hru komplexněji. Točili jsme děti na různých pozicích, aby si zahráli všichni a všude. V tomto zápase se nám hodně dařilo na pálce a taky nás podržela obrana. Hráči hrající už v minulém roce si musí zvykat na nové role v týmu a to, že jsou opěrným kamenem celého týmu. Zápas se nám dařil na pálce, neviděl jsem nikoho, kdo by pálil špatně, v obraně jsme chytali hodně míčů a zahráli jsme tak důležité outy. Velkým úspěchem je, že jsme dokázali hrát outy i na jiné metě než na první. Zahráli jsme na druhé i třetí metě. Soustředěná a dobře mířená hra nám vybojovala těžkou výhru 11:9.

Musím pochválit celý tým za dravost a chuť vyhrát, hráči poslouchali trenéry co mají hrát. Musím pochválit Cyrila T., Matěje B., Matěje K., Richarda M., Ami G., Toby K., za skvěle předvedenou hru na pálce. Viděl jsem obrovské zlepšení u těchto hráčů na pálce oproti minulým startům, naopak v obraně v poli nás skvěle podržela Sára T., Sofi K., která nám byla oporou na nadhazovacím kopci, kdy chytila odpal a příhozem na první metu dokázala udělat out, Matěje V., který dokázal ve svém prvním zápase chytit odpal u druhé mety a zašlápl druhou metu a tím udělal skvělý out, a také chválím skvělou souhru mezi Ami a Tobym, kdy Ami hrála na spojce, kde letěl odpal, Ami chytla a háže na připraveného Tobíka na třetí metě a dělají důležitý out. Tato souhra se jim povedla hned dvakrát za sebou.

Děkuji všem za účast, za pomoc při organizaci a podpoře mladých hráčů, děkujeme rozhodčímu Filipovi Votavovi, děkujeme také protihráčům za skvělou hru a krásně strávené sobotní dopoledne. Budu se na Vás těšit nejenom na trénincích, ale také na příštích turnajích, které nás ještě čekají v rámci zimní ligy.

S láskou ke hře Johny

Horni řada zleva: Richard Malina, Matěj Viktorin, Matěj Buček, Cyril Tesař, Tobiáš Kabata, Matěj Kamrád, spodní rada zleva: Sofie Kozáková, Amálie Gálová, Sára Tučapská.

  • Tým: T-ball U7