Coachpitch U8

U8 jsou hvězdy i překvapení First Cupu

O víkendu 21.-23.6 se Arrows Ostrava zúčastnili největšího národního baseballového turnaje pro děti do 8 let tzv. First cup hraný v Brně na Hrochovi. Na tomto turnaji se sešlo 16 nejlepších týmů, které se kvalifikovaly z celé ČR v tzn. Stříbrném First cupu. 

Náš první zápas začíná v pátek po dlouhé parné cestě proti Technice Brno. Začátek zápasu začal velmi dobře, útočili jsme agresivně, běh po metách byl bez chyb. V poli nám vycházely rozehry a dokázali jsme hrát důležité outy. V průběhu zápasu jsme se dostali do bezmocného stavu, kdy jsme nebyli schopni urvat na naši stranu žádný bod, a soupeř svými odpaly přidával na svou stranu další a další body. Na konci zápasu jsme se probudili, začali jsme útočit, bohužel však Technika dokázala udržet převahu na své straně, a tak zaslouženě vyhrává v prvním zápase 10:6.

Po propršené noci, kdy Brnem přešly extrémní bouřky, pořadatelé odvedli kus práce a dostali hřiště do hratelného stavu. Proti Tempu Praha jsme nastoupili s posunutým časem. Vstup do zápasu byl skvělý, dařilo se na pálce, dařilo se nám i v poli. Tvrdé odpaly nám přinášely důležité body, v poli jsme chytali soupeřovy odpaly. Konečný výsledek výhra 13:2.

Ve skupině nás čeká ještě jeden soupeř, a to Ježci Jihlava. V zápase koncentrace z našich hráčů doslova přetéká a hráči se soupeřem perfektně bojují. Ježci se brání svými bodlinami, měli krásné odpaly, ale naše šípy jim ukázaly, kdo v tomto zápase má převahu. Naše obrana hrála skvěle, soustředěnost celého týmu nám vysloužila další výhru 20:5.

Poslední sobotní zápas již patří k vyřazovacím zápasům, které jsou důležité pro postup do nejvyšších míst turnaje. Proti nám nastupuje tým Draci Brno. Do zápasu jsme nastoupili s převahou a chutí soupeře co nejvíce potrápit. Naše hra je koncentrovaná v poli i na pálce. V poli chytáme důležité odpaly, na pálce se nám daří dostávat na mety. Naše motivace nám pomohla setnoutposlední hlavu drakovi a naše šípy nám pomáhají vyhrát další důležitý zápas 15:2.

Touto výhrou se dostáváme do pavouka, kde budeme hrát v horní polovině turnaje. V tomto dni již další zápas nemáme a čekají nás dovednostní soutěže tzv. Masters.

 V Masters jsme nasadili tyto hráče na tyto dovednosti:

Hod: Miki Gallo, Matěj Holly, Egon Rytíř

Odpal: Cyril Tesař, Jan Honěk, Oliver Čuda, Terezka Kudrová

Běh: Amálka Gálová, Adam Pala, Tobiáš Kabata, Damian Boniatti

Při vyhlašování Masters bedlivě posloucháme, jaké místo obsadíme. Po vyhlášení 4. místa jsme na sebe všichni nevěřícně koukali, zda na nás nezapomněli, že zde musí být nějaká chyba. Přichází vyhlášení 3.místa a stále neslyšíme náš tým a v tuto chvíli rodiče křičeli štěstím, že budeme mezi nejlepšími týmy. Vyhlašuje se 2.místo a z mikrofonu je slyšet Arrows Ostrava!!! V dovednostních soutěžích jsme druzí nejlepší v České republice. Individuální hodnocení dostává také náš hráč Mikuláš Gallo, který se umístil na prvním místě v dovednostní soutěži nejdelším hodem míčkem. Od rekordu celého trvání turnaje mu chybělo jen 1,7m. Musím podotknout, že Masters je soutěž pro 12 hráčů, kterým se zapisují body. Náš tým přebírá nádherný obrovský pohár za krásné umístění a druhý hrací den pomalu končí.

Následuje třetí hrací den, nejdůležitější na tomto turnaji. V tento den hraje A-tým Arrows Ostrava extraligový zápas proti Hrochům a s trenérem Borisem Bokajem jsme se dohodli, že nám před tímto zápasem pošle hráče, aby povzbudili celý tým před zápasem. Kluci řekli pár slov a zakřičeli si pokřik s celým týmem.

Zápas začíná, nervozita by se dala krájet na obou stranách. Olympie hraje útočný baseball velmi podobný našemu. Tvrdé odpaly na obou stranách ukazují, že se bude jednat o velmi dobrý zápas. Každá chyba bude potrestaná. Naše tvrdé odpaly a skvělý běh na metách nám přinášel zasloužené body. Olympie se však nezalekla, bojovala statečně a nechtěla se jen tak vzdát. Naše kvalitní zákroky v obraně nám pomáhaly k vysněnému postupu, skvělé příhozy, skvělá souhra. Týmová motivace nám nakonec dopomohla k výhře i v tomto zápase 4:2 a postupujeme do semifinále proti Klasiku Frýdek – Místek.

Oba dva týmy mají nadupanou soupisku hráčů, které dovezly na tento turnaj. Oba týmy se velmi dobře znají a vedou tuhý boj v lize ve svém kraji, kde se přetahují o prvenství v této sezóně. Velmi daleké odpaly obou týmů posouvají hráče do skórovacích pozic a čeká se, jak budou hrát obrany týmů. Velmi kvalitní obrana a útok přelíval převahu zleva doprava. Naši hráči mají v tomto zápase dohrávku a naše natažené šípy v poslední směně dokázaly skolit Radegasta. Vyhráváme tento skvělý zápas velmi těsně 9:8 a touto výhrou se dostáváme do FINÁLE!

Ve finále potkáváme minulé výherce Eagles Praha. Utkání začíná a boj může začít. Začínáme v utkání jako hosté a jdeme první útočit. V první směně jsme dokázali dotáhnout 2 cenné body. Soupeř zareagoval v první směně tvrdými odpaly do vnějšího pole a stáhnul bodů 5. Poté jsme v utkání v každé směně vedli na výsledkové tabuli a dokázali jsme ve směnách vždy udělat pár bodů. Zápas plný skvělých zákroků v poli na obou stranách ukázal, že děti jsou skvělými hráči. Oba týmy měly velmi kvalitní útok a dokázaly potrápit zadní pole. Eagles Praha dokázali pořádně zabojovat a v předposlední směně otočil zápas na svou stranu o jediný bod 11:10. Nastupujeme do poslední směny, kde soupeř dokázal udržet chladnou hlavu a pochytal nám těžké odpaly. Nakonec Soupeř vyhrává tento krásný finálový zápas a Arrows Ostrava končí na krásném 2. místě.

V rámci vyhlášení všech týmů a jejich umístění, dostává individuální hodnocení také Mikuláš Gallo jako nejlepší pálkař turnaje a Tobiáš Kabata jako nejlepší hráč s číslem 13.

Děkuji Matymu a Olíkovi ze Skokanů Olomouc, kteří zapadli do týmu báječně. Děkuji hlavně všem hráčům, kteří se zúčastnili tohoto turnaje za předvedenou hru a zápal. Hráli jste perfektně a máte náš obdiv. Celé republice jsme ukázali, že v Ostravě umíme hrát skvělý baseball. Myslím, že před turnajem nám nikdo nevěřil, že bychom mohli skončit tak vysoko. Velmi mě těší, že nás nikdo nebude brát příště na lehkou váhu. Myslím si, že jsme ukázali, že Ostrava na tento turnaj právem patří. Děkuji také rodičům a všem, kteří nás podporovali. Děkuji také trenérům, kteří dali do tohoto turnaje mnoho sil a hlasivek, které za něco stály. Užívejte si neskutečného druhého místa a věřte, že prohra za chvíli přebolí, ale to, že jsme skončili na druhém místě v celé republice nám v srdci zůstane na pořád…

Za trenérský tým

Johny

Foto zde.

  • Tým: Coachpitch U8